"İtikâf Müminler için kaçırılmaması gereken bir fırsattır"

"İtikâf Müminler için kaçırılmaması gereken bir fırsattır"

İtikâf sünneti ile ilgili mesaj yayımlayan Âlimler ve Medreseler Birliği, itikâf ibadetinin Müminler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirterek, halkı bu ibadeti eda etmeye davet etti.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema), Ramazan ayının son 10 gününde yerine getirilen itikâf sünneti ile ilgili mesaj yayımladı.

İtikâf ibadetinin Müminler için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğu belirtilen mesajda, bu sünnetin yerine getirilmesi hususunda Müslümanlara çağrıda bulunuldu.

“İman edip salih ameller işleyenler, işte öyleleri de cennet ehlidirler ve orada ebedî kalıcıdırlar.” (Bakara 82) ayetiyle başlanan mesajda, "Müminlerin annesi Hz Aişe (Allah kendisinden razı olsun) şöyle buyurdu: Resûlullah (sav) vefat edinceye kadar Ramazanın son 10 gününde itikâfa girer ve derdi ki: 'Kadir gecesini Ramazanın son 10 gününde arayın' (Buhari) İtikâf, lügatte, bir şeye devam etmek, bir şeyi bekleyip durmak manasına gelir. Istılahtaki manası ise 5 vakit cemaatle namaz kılınan bir camide, ibadet niyetiyle durmak, ikamet etmek demektir." denildi.

İtikâfın Hz Muhammed'in hiç terk etmediği sünnetlerden olduğu belirtilen mesajda, "İtikâf; özellikle Ramazan ayının son 10 gününde eda edilen, Ramazanın hayrını tamamlayan ve biz müminler için kaçırılmaması gereken önemli bir fırsattır. İçerisinde bulunduğumuz Ramazanın bu son günlerini ibadetlerimizi ikiye katlayarak geçirmeliyiz. Bunu ise ancak, efendimizin her sene bu günlerde düzenli olarak yaptığı itikâf ibadetiyle gerçekleştirebiliriz." ifadelerine yer verildi.

Müminler için Ramazan ayının ve içerisindeki Kadir gecesinin muhakkak itikâfla süslenilmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, "Peygamber (sav) Ramazan ayında farz olan oruç ve fıtır sadakası gibi sünnet olan itikâf ibadetini de asla terk etmezdi. Efendimizin yolundan giden Müminler olarak; ona olan sevgi ve muhabbetimizi ona tamamen uyarak, taklit ederek ispat etmeliyiz." denildi.

Herkesin itikâf ibadetini yerine getirmeye davet edildiği mesajda son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Bu bakımdan Mümin kardeşlerimize itikâfa girmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Herkes kendi mahallesinde bulunan mescitte niyetini getirerek itikâfa girmelidir. Gündüz herhangi bir meşguliyeti olmayanlar gün boyu, olanlar ise geceleri bu ibadeti muhakkak yerine getirmeli, kadir gecesini bu son 10 günde aramalıdırlar. Bu vesileyle kardeşlerimizden, başta İslam ümmetinin mazlumları olmak üzere bütün Müslümanlara dua etmesini bekliyor, Âlimler ve Medreseler Birliği olarak şimdiden kadir gecelerini mübarek ediyoruz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.