İTTİHAD Heyeti, Nakşibendî Şeyhini ziyaret etti

İTTİHAD Heyeti, Nakşibendî Şeyhini ziyaret etti

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Enver Kılıçaslan ve beraberindeki heyet, Nakşibendi Şeyhi ve bölgenin tanınan kanaat önderi Şeyh Nurettin Mutlu’yu dergahında ziyaret etti.

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkanı Molla Enver Kılıçaslan ve beraberindeki heyet, Norşin (Güroymak) ilçesi Erentepe Mahallesi’nde ikamet eden Nakşibendi şeyhi Şeyh Abdürrahman-i Taği’nin torunu Şeyh Nurettin Mutlu’yu ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, günümüzün sorunları, İslam aleminin bölünmüşlüğünün nedenleri ve günümüz medreselerinin durumu ve programları düzerinde istişare edildi.

Yapılan ziyarette konuşan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD)Başkanı   Enver Kılıçaslan, Norşin’in bir ilim yuvası  ve dünyaya ilim pompalayan bir merkez konumunda olduğunu belirterek, “Norşin ilim yuvasıdır. Burada binlerce alim yetişmiştir. Burada yetişen alimler İslam için hizmet etmiş. Özelde Kürt halkının genelde bütün halkların inançlarını öğrenmeleri ve akidelerinin sağlam kalmaları için büyük emekler sarf edilmiştir. Buradan çıkan ilim bizlerin önünü aydınlatmıştır. Bizler İslam için mücadele eden bu değerli alimlerimize minnettarız.” dedi.

Alimlerin Peygamber varisleri olduğunu ifade eden Kılıçarslan, toplumun yozlaştırılarak inançlarından ve değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığının altını çizerek, “İslam’a hiç savaş açmayan ve İslam uğruna mücadele eden Kürt halkı, inançlarından ve değerlerinden uzaklaştırılıyor. Batıl inançların peşinden sürüklendiriliyor. Toplumumuzun yeniden ihya edilmesi için biz alimlere büyük görevler düşüyor. Medreselerimizi yeniden ihya ederek alim ve alimeler yetiştirip toplumun ıslahına çalışmalıyız. Aralarımızdaki ayrılıkları bir kenara bırakıp, Müslümanlar olarak küfre karşı yek vücut olmalıyız.” şeklinde konuştu.

Kılışaslan daha sonra İTTİHAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kendisine yapılan ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Şeyh Nurettin Mutlu, Müslümanlar arasındaki birliğin sağlanması için gayret sarf edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İTTİHAD’ın çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Mutlu, şöyle konuştu: “Biz alimlere çok işler düşmektedir. Maneviyatından uzaklaşmış toplumu düzeltmek, elbette görevimizdir. Müslümanların içinde olduğu bu sıkıntıları, bu ayrılıkları ve tefrikaları ortadan kaldırmak için, ayrıca Müslümanların birliği ve kardeşliği için çözümler üretmeliyiz. Bu bağlamda yapılan bu ziyaretti önemli buluyor ve bu tür ziyaretlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Özelde bölgemiz, genelde tüm İslam aleminin içerisinde bulunduğu sorunların, medreselerin önemi, konumu ve programının konuşulduğu ve yaklaşık bir saat süren ziyaret, karşılıklı iyi temennilerle sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler