İTTİHADUL ULEMA: 161 kız talebemize daha icazet verdik

İTTİHADUL ULEMA: 161 kız talebemize daha icazet verdik

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Mehmet Özer, medreselerinde ilim tahsil ederek mezun olan 161 kız talebeye düzenledikleri merasimle icazet verdiklerini belirterek, dünya ve ahiret saadeti için halktan çocuklarını medreselere göndermelerini istedi.

İTTİHADUL ULEMA, kız ve erkek talebelerine icazet vermeye devam ediyor.

Diyarbakır merkezde 41, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 67 ve Batman'da 53 olmak üzere mezun olamaya hak kazanan toplam 161 kız talebe için icazet merasimi düzenlediklerini belirten İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Mehmet Özer, önümüzdeki günlerde icazet merasimlerine devam edileceğini dile getirdi.

Medreselerinde ilim tahsil eden öğrencilere ortaöğretim ve lisans okuma imkanının da sunulduğunu aktaran Özer, halktan, kadim bir geleneğe sahip olan medreselere sahip çıkmalarını ve çocuklarını medreselere göndererek onların dünya ve ahiretleri için çaba sarf etmelerini istedi.

Özer, yaptığı açıklamada, "İTTİHADUL ULEMA olarak medreselerimizde erkeklere İslamî ilimleri verdiğimiz gibi kızlarımıza da aynı ilimleri vermekteyiz. Medreselerimizde 5 yıllık ilmi bir müfredat uygulanmaktadır. Bu ilimleri okurken öğrencilerimize İmam-Hatip ve İlahiyat okuma imkanı da sunmaktayız. Bu hafta içerisinde Diyarbakır, Batman ve Çınar'da medreselerimizden mezun olan öğrencilerimiz için icazet merasimi düzenledik. İnşallah önümüzdeki günlerde bu merasimlerimiz devam edecektir. Halkımızdan, kadim bir geleneğe sahip olan medreselerimize sahip çıkmalarını, çocuklarını medreselerimize göndererek onların dünya ve ahiretleri için çaba sarf etmelerini, böylece maddi ve manevi desteklerini bekleriz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler