İTTİHADUL ULEMA yıllık faaliyet bültenini açıkladı

İTTİHADUL ULEMA yıllık faaliyet bültenini açıkladı

İTTİHADUL ULEMA, 2018 yılı içerisinde düzenledikleri eğitim ve ilmi toplantılar olmak üzere çeşitli faaliyetleri paylaştı.

Alimler ve Medreseler Birliği İTTİHADUL ULEMA, 2018 yılında başta Türkiye olmak üzere düzenledikleri eğitim ve ilmi toplantılar ile katılım gösterdikleri etkinlik ve ziyaretleri kamuoyu ile paylaştı.

Alimler Buluşması

İTTİHADUL ULEMA'dan yapılan açıklamada 2018'de yapılan faaliyetlerin başında 3'üncüsü düzenlenen Alimler Buluşması geldi.

Açıklamada, "Birliğimizin kuruluş amaçlarından biri de; çeşitli münasebetlerle İslam âlimlerini bir araya getirip ilmi meseleleri ve ümmetin sorunlarını konuşmalarını sağlamaktır. Bu bağlamda bu yıl Diyarbakır’da 3'üncüsünü tertip ettiğimiz 'Âlimler Buluşması' toplantımıza başta dört parça Kürdistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerden âlimler ve akademisyenler katıldı. Ekim ayında gerçekleştirilen bu yılki toplantıda ağırlıklı olarak medreselerde eğitim sorunu ve bunların çözümüyle ilgili meseleler ele alındı." denildi.

Panel ve toplantılar

Düzenlenen bir diğer etkinliğin de “Kudüs ve Mesuliyetimiz” paneli olduğu hatırlatılan açıklamada, "Emperyalist ABD’nin, Kudüs’ü işgalcilerin sözde “başkenti” olarak tanımasının ardından başlayan Küresel Kudüs intifadasına Âlimler ve Medreseler Birliği olarak Şubat ayında İslam âlimlerini bir araya getirerek bir tepki de bizler gösterdik. Kudüs’ün İslam dünyasındaki önemini belirtmek amacıyla yurt dışı ve yurt içinden birçok âlimin katıldığı geniş kapsamlı ‘Kudüs ve Mesuliyetimiz’ panelinde ulemanın Kudüs’e karşı sorumluluğu konuşuldu." ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası toplantılara da yer verilen faaliyet bülteninde şunlar kaydedildi:

"Âlimler ve Medreseler Birliği olarak ilmi kurumların ve İslami hareketlerin düzenlediği uluslararası toplantılarda yer alıyor, İslam alimleriyle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu bağlamda; Genel Başkanımız Molla Enver Kılıçarslan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Molla Abdurrahman Özekinci’nin yanı sıra üyelerimizden bir ekip Dünya Âlimler Birliği’nin İstanbul’da düzenlediği Genel Kurul Toplantısına iştirak ettiler. Toplantı neticesinde Birliğin yeni başkanı Şeyh Ahmed Er Reysuni’yi tebrik ederek Dünya’nın dört bir yanından gelen İslam âlimleriyle bir araya geldiler.

Molla Enver Kılıçarslan 2018 Ocak ayında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen 'Kudüs Ümmetin Kimliğidir' toplantısına katıldı.

Yönetim Kurulu üyelerimiz İslami Cihad Hareketi ve Hamas’ın, birçok ülkeden âlimlerin katılımıyla İstanbul’da düzenlediği 'Filistin Direnişinde Son Durum ve Âlimlerin Kudüs’e Karşı Sorumluluğu' konulu toplantıya iştirak ettiler."

Kurum içi periyodik toplantılarda yer verilen faaliyet bülteninde, "İTTİHADUL ULEMA üye ve müderrisleri yıl içerisinde bir araya gelip başta eğitim olmak üzere yıllık değerlendirme toplantıları düzenlemektedirler. Bu bağlamda yıl içerisinde toplanan Seyda ve Müderrislerimiz medreselerin eğitim ve sosyal durumunu konuştular. Medreselerimizde eğitimlerini tamamlayan kız ve erkek talebeler için her yıl yazılı ve sözlü sınav düzenliyoruz. Bu yıl içerisinde eğitimlerini tamamlayan talebeler de sınava tabi tutuldular. Yine her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye genelinde talebelerimizin tamamı Seviye Tespit Sınasında ter döktüler, sınavda dereceye giren talebelere hocaları tarafından hediye takdim edildi. İlim ve İhya Kurulumuz 2'nci ve 3'üncü ilmi seminerini gerçekleştirdi. Her yıl üçer defa bir araya gelen kurul üyeleri, hazırladıkları sunumları genç müderrislere takdim ederek 'ilmi gelişimle' ilgili çalışmalar yapmaktadırlar. Bunun yanı sıra bu yıl da yurt dışından gelen her biri kendi alanında uzman âlimler erkek ve kız talebelerimize hızlandırılmış ilmi seminerler verdiler. Aynı şekilde tüm illerdeki kız medreselerimiz her ay bir hocanın kontrolünde toplanıp ilmi meseleler üzerinde değerlendirmelerde bulunarak kitap tahlili yaparlar." diye belirtildi.

Sosyal ve kültürel etkinlikler

Açıklamada, diğer sosyal ve kültürel etkinlikler ise şöyle sıralandı:

"İTTİHADUL ULEMA olarak Diyarbakır ve ilçelerindeki değerli seyda, müderris ve medrese yetkililerinin düzenlediği mutad toplantıya ev sahipliği yaptık.

Bölge âlimleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla genel merkezimizde iftar yemeği programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına terfi edilen Diyarbakır İl Müftüsü Sayın Burhan İşliyen’nin katıldığı son STK toplantısı genel merkezimizde gerçekleştirdi.

Arakan’da bulunan Yetimler Vakfı yetkilileri, üyelerimiz ve talebelerimizin gönderdiği maddi imkânlarla Âlimler ve Medreseler Birliği adına mazlum kardeşlerimize 'Sıcak Yemek' dağıttılar.

Talebelerimiz, Mısır’da gerçekleştirilen kanlı darbenin 5'inci yılında ülkedeki son durumu ve Müslümanların çektiği sıkıntıları Adeviyye katliamının canlı tanıklarından İhvan Yetkilisi Muhammed EL İYD’den dinledi.

Batman’da hafızlık eğitimini tamamlayan 23 kız talebemiz için Hafızlık Töreni düzenlendi.

Yıl içerisinde Genel Merkezimizde Mevlid-i Nebi, Hazreti Hüseyin’in Direnişi ve Kerbela, Şehitler Gecesi programları düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu’nun her yıl yüzbinlerce insanı bir araya getirdiği Mevlid-i Nebi etkinliklerine destek olduk. Programa dünya alimlerinin katılım sağlaması için katkıda bulunduk.

Değerli seydaların, kanaat önderlerinin ve vatandaşların katılımıyla Hani/Gürbüz Medresemizi Mevlüd-i Nebi etkinliğiyle açtık.

Bu yaz 10-15 yaş arası öğrenciler için 'Kuran Eğitimi ve Dini Bilgiler' kampı, programı düzenledik.

Diyarbakır’da ilmi eğitimlerini sürdüren talebelerimiz bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte değerli seydaları ve müderrisleriyle beraber gerçekleştirdiğimiz gezide bir araya geldiler."

Ziyaretler

Faaliyet bültenini 'Ziyaretler' bölümünde ise şunlara yer verildi:

"3’üncü Âlimler Buluşmasına katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Şeyh Ali El Karadaği Genel Merkezimize teşrif ettiler. Bu vesileyle Şeyh Karadaği birliğimizin yönetici kadrosuyla bir araya gelip, çalışmalarımızla ilgili bilgi aldı.

Ürdün Yermük Üniversitesinden Prof. Dr. Abdülcelil Damre Diyarbakır’da müderrislerimiz ve talebelerimizle bir araya geldi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Filistin Dış Âlimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekrurî Genel Merkezimizi Ziyaret etti.

Kürdistan’ın değerli seydalarından Melâ Saidê Taxikê Genel Merkezimizi ziyaret edip çalışmalarımızla ilgili duada bulundu.

Genel Başkanımız Molla Enver Kılıçarslan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Molla Abdurrahman Özekinci İstanbul’da Müslüman Kardeşler (El İhvanü’l Müslimun) yetkililerinden Ezher Âlimi Şeyh Abdulhalık Şerif’i ziyaret ettiler.

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhrî Genel Merkezimizi ziyaret etti. Molla Mehmet Şenlik, Seyda Molla Beşir Varol ve Molla Muhammed Özer tarafından karşılanan Ebu Zührî, Kudüs ve direniş hareketiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Diyarbakır İl Müftüsü Sayın Yavuz Selim Karabayır Genel Merkezimize nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette İl Müftümüz Selim Karabayır’a Birliğimizin çalışmaları anlatıldı.

Adana Sivil İnsiyatif Meclisi (ASİM)’den bir heyet Genel Merkezimizi ziyaret etti. Birliğimizin değerli seydaları tarafından karşılanan heyete çalışmalarımızla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk.

Zehra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şeyh Mustafa Müslim Diyarbakır’da genel merkezi ziyaret etti. Seydalarımız tarafından karşılanan Şeyh Mustafa, Türkiye’deki ilmi çalışmalarıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Molla Beşir Varol ve Genel Sekreterimiz Molla Muhammed Özer  Zehra Üniversitesi Rektörü Şeyh Mustafa Müslim’e iade-i ziyarette bulundular.

Köklü Değişim Yazarlarından İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu Hoca ve beraberindeki heyet genel merkezimize nezaket ziyaretinde bulundular.

Türkiye’nin önde gelen alim ve kanaat önderlerinden Mustafa Demirkan Hoca ve İstanbul/Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen, Genel Merkezimizi ziyaret edip talebelerimize dua ve nasihatte bulundular.

Makedonya/Üsküp’ten Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çaksu ve Mother Teresa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut İdris, Genel Merkezimizi ziyaret etti."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler