İTTİHADUL ULEMA'dan hadis semineri

İTTİHADUL ULEMA'dan hadis semineri

İTTİHADUL ULEMA, Suriye ulemasından Şeyh Mucir El Hatip'in sunumuyla hadis konulu ilmi bir seminer düzenledi.

İTTİHADUL ULEMA, Suriye ulemasından Şeyh Mucir El Hatip'in sunumuyla muhaddislerin metotları, hadis kitaplarına genel bir bakış ve bazı hadis kitaplarıyla ilgili öne sürülen eleştiriler konulu bir ilmi seminer düzenledi.

İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'daki Genel Merkezinde düzenlenen seminerde, hadis ilminde geçmişten günümüze bir kültür halini alan hadis rivayet halkası oluşturulup İmam Nevevi'nin Peygamber efendimizin hadislerinden derleyip topladığı 'El Erbaun En Neveviyye' 40 hadis kitabı okundu.

40 hadisin tek tek okunup şerhinin yapıldığı seminer sonrası katılımcılara Şeyh Mucir El Hatip tarafından bu hadis kitabının icazeti verildi.

Şeyh Mucir El Hatip kimdir?

Muhammed Mucir El Hatip El Hasani. Suriye'nin Şam (Dımaşk) ilinde hicri 1390 miladi 1971 yılında dünyaya gelmiştir. 1993 yılında Hadis-i Şerif Fakültesini bitirmiştir. 2004 yılında Sudan'da bulunan Omdurman İslam Üniversitesi Usul Ed Din Fakültesinde Nebevi Sünnet üzerine yüksek lisans yapmıştır. 2014 yılında Trablus Üniversitesinde doktorasını yapmıştır.

Yürüttüğü görevler

Talim ve Tehzip Enstitüsünde Eğitmenlik (Dımaşk)

Şeyh Bedreddin El Hasani Enstitüsünde Eğitmenlik (Dımaşk)

Cemiyye El Garra Lisesinde Eğitmenlik (Dımaşk)

Darul Ulumda Eğitmenlik (İstanbul)

İstanbul Trablus Üniversitesinde Eğitim Görevliliği

Başakşehir İslami ve Arapça Bilimleri Akademisinde eğitmenlik

Daha birçok Hadis, Fıkıh, Fıkıh Usulü, Tefsir ve Siyer alanlarında seminerler vermiş kitaplar okutmuştur.

Şeyh Mucir El Hatip onlarca eser kaleme almış birçok ilmi, eser üzerinde tahkik çalışması yapmıştır. Murad-Molla Kütüphanesi'nde bulunan eski bir Sahih-i Buhari nüshasını baskıya hazırlayan Şeyh Mucir'in bu eseri, Sam Yayınları tarafından neşredilmiştir.

Bu çalışmada başkanlık yapmış olan Şeyh Mücir El-Hatip, mukaddime addederek yayına arz ediyor. Bu nüsha Sadefi'nin olup El-Bâci-Ebi Zer kolu ile bilinmektedir. Bu nüsha ile İmam Buhari arasında sadece 300 yıl vardır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler