İttihad'ul Ulema'dan İİT Olağanüstü Liderler Zirvesine Kudüs çağrısı

İttihad'ul Ulema'dan İİT Olağanüstü Liderler Zirvesine Kudüs çağrısı

İttihad'ul Ulema, çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesine siyonistlerin devlet statüsünde değil, terör çetesi ve işgalci olduğuna hükmetmesi çağrısında bulundu.

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Yönetim Kurulu üyeleri, emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik şer planına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İttihad'ul Ulema binasında düzenlenen basın toplantısına İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Enver Kılıçarslan, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Ali Altun, Mehmet Şenlik, Muhammed Özer katıldı. Basın açıklamasını İttihad'ul Ulema Yönetim Kurulu adına Mehmet Ali Altun okudu.

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü siyonistlerin "başkenti" olarak tanımasına tepki gösteren Altun, çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Liderler Zirvesine siyonistlerin devlet statüsünde değil, terör çetesi ve işgalci olduğuna hükmetmeleri çağrısında bulundu.

Karara tepki gösteren Altun, karara karşı devletler düzeyinde ciddi ve somut adımların atılması gerektiğini söyledi.

Siyonistlerin ümmetin iç meselelerle meşgul olduğu bir dönemde bir kez daha fırsattan yararlanarak Kudüs'ü "başkent" ilan etme cüretinde bulunduğunu dile getiren Altun, "Bir asra yakın zamandan beri devam etmekte olan Kudüs davası, sürekli kanayan bir yara gibi Müslüman dünyanın ve insanlığın gündemini meşgul etmektedir. Sürekli puslu havadan fırsat devşiren terör çetesi israil, ümmetin iç meselelerle meşgul olduğu bir dönemde bir kez daha fırsattan yararlanarak Kudüs'ü başkent ilan etme cüretinde bulunmuştur. Tabi ki, terör çetesi israil, her zaman olduğu gibi, bu kez de büyük şeytan Amerika'nın ve özellikle onun başkanı Trump'ın açıktan desteğini alması ve bazı Arap krallarının da buna göz yumması sonucu böyle bir adım attığı açıktır. Açıkça ifade etmek gerekirse burada haçlı, siyonizm ve ihanet üçlüsü bir ittifak söz konusudur." dedi.

"Devletler düzeyinde ciddi ve somut adımların atılması gerekiyor"

Karara karşı devletler düzeyinde ciddi ve somut adımların atılması gerektiğine dikkat çeken Altun, "Buna karşılık İslam dünyasının dört bir yanında gerek resmi ağızlardan ve gerek sivil toplum kuruluşlarından ve halk kitlelerinden önemli derecede sesler ve tepkiler yükseldi, basın açıklamaları, yürüyüşler ve mitingler yapıldı. Yapılmaya da devam edecektir. Ancak sadece bu gibi protestolar, tezahüratlar yeterli mi? Elbette hayır! O halde devletler düzeyinde ciddi ve somut adımların atılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Âlimler ve Medreseler Birliği olarak, tüm Müslüman halklara, devlet yöneticilerine ve özellikle Çarşamba günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönem başkanlığında toplanacak olan İslam İşbirliği Teşkilatına ivedilikle şu kararları almaları çağrısında bulundu:

1-İslam İşbirliği Teşkilatı olarak kuruluşunuza yine Kudüs'e yönelik gerçekleştirilen bir saldırı vesile olmuştu. Ve yine aynı amaçla toplanmış bulunuyorsunuz. Amerika Başkanı Trump'ın bütün Müslümanları hatta gayri Müslimleri dahi ilgilendiren bu küstah kararını hiçbir şekilde kabul etmeyeceğinizi ve sonuna kadar direneceğinizi,

2- İslam İşbirliği Teşkilatı'nın uluslararası platformlarda sözünü geçirebilmesi için yeni yapılanmalara gidip bunun siyasi ve ekonomik gücünün yanısıra askeri gücünün de olması gerekliğini,

3- İslam dünyasının bütün temsilcilerinin yer aldığı bu toplantıda; artık sadece Müslümanların değil israil ve Amerika'nın endişe duyacağı kararlar alınmalıdır. Trump'ın Kudüs'ü israilin başkenti ilan eden beyanının yok hükmünde olduğunu ve bu kararından vazgeçene kadar halkıyla ve devletiyle birlikte siyasi, iktisadi ve diplomatik yaptırımlarda bulunacağınızı bildirip Kudüs'ü resmen Filistin'in başkenti ilan etmenizi,

4- Bugüne kadar ABD ve israil ile yapılmış bulunan her çeşit askeri ve ticari işbirliği anlaşmalarını yeniden gözden geçirip ya iptaline ya da askıya alınmasını,

5- İslam ümmetinin kalbine bir hançer gibi saplanmış bulunan israil terör şebekesinin devlet statüsünde değil, bir terör çetesi, bir işgalci olduğuna hükmederek o düzeyden muhatap kabul edilmesi gerektiğini,

6- Birleşmiş Milletlerin ve bazı üyelerinin ısrarla vurguladığı çift devlet tavsiyesi, Filistinlileri tasfiye eden bir başka projedir. Kudüs, bir karışından dahi taviz verilmeyen ve Filistinlilerin bölünmez başkenti olması gerektiğini vurgulamanızı,

7- Mescid-i Aksa ve Filistin davası israil ve müttefiklerinin işlediği terör faaliyetlerine karşı bütün Müslümanları koruyan birer kale hükmündedir. Öyleyse İslam İşbirliği Teşkilatının üye devletleri olarak başta HAMAS olmak üzere Mecsid-i Aksa ve Filistin halkı için mücadele veren direniş hareketlerinin desteklenmesi ve acilen Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılmasıyla ilgili karar almanızı bekliyoruz.

"Diyarbakır İstasyon Meydanında tertip edilecek olan 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitingine yediden yetmişe herkesin katılmasını bekliyoruz"

Son olarak İslam ümmetine karara karşı tepkilerin aksatılmaması çağrısında bulunan Altun, "Trump'ın Kudüs'le ilgili küstah kararına tepki vermeyi, gösteriler düzenlemeyi bir an dahi olsa aksatmayın. Bu bağlamda Türkiye ve diğer İslam ülkelerinde gerçekleştirilen gösterilere bil fiil destek veriniz. Özellikle Pazar günü Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanında tertip edilecek olan 'Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz' mitingine yediden yetmişe herkesin katılmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler