İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı

İTTİHADUL ULEMA'dan Ramazan Bayramı mesajı

İTTİHADUL ULEMA, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, başta mazlum Gazze halkı olmak üzere tüm Müslümanların bayramını tebrik etti.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), yarın idrak edilecek Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

"Tüm noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah’a (celle celâluhu) hamd eder, insanlığın kurtuluş rehberi Hazreti Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm) efendimize, âline, ashabına ve kıyamete kadar yolunu sürdüren ümmetine salat ve selam ederiz." denilen mesajda, şu ifadeler kullanıldı:

"Bayramlar Yüce Allah’ın (celle celâluhu) kullarına lütfettiği nimetlerindendir. Bayramı bu bilinç, şuur ve sevinç ile geçirmek de ibadettir. Rabbimizden Ramazan ayının bereket ve maneviyatını hakkıyla ifa edenlerden olmayı ve bu mübarek ayın bir hediyesi olan bayramı bizim için mağfiret vesilesi kılması niyazında bulunuyoruz.

İçimizde iki türlü burukluk ve hüzün var. Bir taraftan on bir ayın sultanı olan bu mübarek ayı uğurladığımız için hüzünlüyüz. Diğer taraftan ise İslam ümmetinin mevcut hali bizi fazlasıyla üzüyor. Özellikle altı aydan fazla bir süredir siyonist terör şebekesinin Gazze’deki kardeşlerimize zalimce saldırıp şehid etmeleri, milyonlarca kardeşimizi yerlerinden ve yurtlarından etmeleri bizi hüzünlendiriyor. Ancak oradaki kardeşlerimizin sabır ve sebatlarını görünce, cesaretleri ve yakini imanlarını müşahede edince, mücadele ve azimlerine şahit olunca Müslümanlar olarak gururlanıyor ve zulme boyun eğmeyen adeta zamanın tüm güçlerini karşılarına alan kardeşlerimiz için en kalbi duygularımızla dua ediyoruz. Rabbimizin mizanında hesaba çekileceğimiz bilincinde olarak her bir Müslüman kendini, bu noktada yapabileceği şeyleri yapıp yapmadığı hususunda bir kez daha muhasebe etmelidir. Bu konuda her bir kulun durumu elbette aynı değildir. Ulema, umera, sivil toplum kuruluşları, yardım kuruluşları ve halk olarak herkesin sorumluluğu kendi gücü nispetindedir."

İslam dininin toplum dayanışmasını güçlendirme adına, maddi durumu müsait olanların, Ramazan Bayramı’nda her bir aile ferdi için muhtaç olanlara fitre vermelerinin de istendiği mesajda "Bu vesile ile her Müslüman bayram günü mutlu olsun, çocuklarıyla güzel bir gün geçirebilsin diye fitrelerimizi bayram namazından önce muhakkak sahiplerine ulaştırarak vazifemizi tamamlamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz." denildi.

Mesajın sonunda, "İTTİHADUL ULEMA olarak mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, başta mazlum Gazze halkı olmak üzere tüm İslam âlemine ve siz değerli halkımıza huzur, mutluluk ve zafer getirmesini Rabbimizden niyaz ederiz. Bayramımız mübarek olsun." ifadelerine yer verildi.

(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.