İttihad'ul Ulema'dan taziye mesajı

İttihad'ul Ulema'dan taziye mesajı

Hadis âlimi Şeyh Seyyid Muhammed Yusuf Hüseyinpur'un vefatı üzerine İttihad’ul Ulema, bir taziye mesajı yayımladı.

Pakistan'da geçirdiği kalp krizi sonrası ameliyat esnasında vefat eden Hadis âlimi Şeyh Seyyid Muhammed Yusuf Hüseyinpur üzerine bir taziye mesajı yayımlayan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema), Hüseyinpur’un örnek şahsiyetine vurgu yaptı.

'Allah, ilmi insanların kalbinden bir defada söküp çıkararak almaz. Âlimlerin ruhlarını almak suretiyle ilmi söküp alır' hadisine yer verilen İttihad'ul Ulema’nın taziye mesajında, Hüseyinpur’un yetiştirdiği talebelerin, dünyanın dört bir yanına dağılarak "Kuran’ı sünnetten uzaklaştırma çabalarının" önünde bir set vazifesi gördüğüne dikkat çekildi.

Hüseyinpur’un Orta Asya’nın en büyük muhaddislerinden biri olduğuna vurgu yapılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“İran’ın Sistan/Belucistan eyaletinde hadis alanında yaptığı hizmetlerle bilinen Şeyh Hüseyinpur’un vefatını, ilim camiaları için büyük kayıp olarak görüyoruz. İçerisinde bulunduğumuz bu asırda; tasavvuf ve ilim bakımından yerini nadir âlimlerin doldurabileceği Şeyh Seyyid Muhammed, binlerce kişinin hadis icazeti almasına vesile olmuş, yetiştirdiği talebeler, dünyanın dört bir yanına dağılarak 'Kuran'ı sünnetten uzaklaştırma çabalarının önünde bir set vazifesi görmüşlerdir. Bu vesileyle Şeyh Seyyid Muhammed Yusuf Hüseyinpur'a Allah’tan rahmet diler, yaptığı ilmi hizmetlerin, kendisi için sakada-i cariye olmasını temenni ederiz.”

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler