İzmir Fuarı sona erdi

İzmir Fuarı sona erdi

Bu yıl 82'ncisi düzenlenen Uluslararası İzmir Fuarı (İEF) sona erdi.

İZMİR - 66 ülkeden ve 34 ilden 839'u yerli, 286'sı yabancı olmak üzere toplam bin 125 firmanın katıldığı İzmir Enternasyonal Fuarı kapılarını kapadı. Partner ülkenin Sri Lanka, onur konuğu ilin Sinop, temasının "Sağlık" olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos - 8 Eylül 2013tarihleri arasında 82'nci kez organize edildi.


Fuarın kapanışı nedeniyle bir açıklama yapan İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, fuar katılımcılarına ve ziyaretçilerine teşekkür etti. 82'nci Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Örs, daha iyi ve daha güzel fuarlara ulaşabilmek adına arayışları sürdüreceklerini söyledi.


İZFAŞ olarak 83'üncü Fuar'ın hazırlıklarına hemen başlayacaklarını ifade eden Örs, fuar konusunda her türlü yapıcı eleştiri, görüş, öneri ve projeye açık olduklarının bir kez daha altını çizdi. İzmirlilerin ve Egelilerin fuarı sahiplenmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Örs, gelecek fuarların ortak akılla ve konuyla ilgili her çevrenin sürece aktif katılımıyla hep birlikte ortaklaşa hazırlanmasının daha yararlı ve anlamlı olacağını ifade etti. 82 yıllık geleneksel fuarın İzmir'in ortak geçmişi ve değeri olduğunu vurgulayan Örs, başta İzmirliler ve Egeliler olmak üzere fuara sahip çıkan herkese teşekkür etti.


Yurt dışı katılımcı firmalardan gelen talep doğrultusunda 29 Ağustos - 2 Eylül 2013 tarihlerinde beş gün açık kaldı.


İzmir Enternasyonal Fuarı süresince 34 ülkenin ticari delegasyonu İzmir'e geldi ve fuarı ziyaret ettiler. Delegasyon ikili görüşmeler gerçekleştirdi.


Ayrıca EXPO tarafından davet edilen ve fuara gelen (Çek Cumhuriyeti, Komorlar, Senegal, Sirbistan ve Gine Bissau) BIE heyetleri de fuarı ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdi.


İzmir Enternasyonal Fuarı, 82'nci yılında, ülkeler arası ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmayı sürdürdü. Fuar nedeniyle kente gelen ticari heyetler, iş dünyası örgütleri ve çeşitli firmalar ile görüşme ve anlaşmalar yaptı; fuar süresince Polonya ve Ukrayna ülke iş günü etkinlikleri gerçekleştirildi.


Fuar'da 66 ülke ve 34 il yer aldı
Fuarda 66 ülkenin değişik alanlarda katılımı oldu. Ayrıca 34 il bu yılki fuarda yerini aldı. Bir genel ticaret fuarı niteliği taşıyan İzmir Enternasyonal Fuarı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor. (İlyas Yıldız - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.