İzmir için polen uyarısı

İzmir için polen uyarısı

İzmir'de bugün, meteorolojik değişimlere göre gün içinde polenlerden etkilenme olasılığı bekleniyor.

Ege Üniversitesi ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü İstasyonunun verilerine göre, İzmir'de bugün, meteorolojik değişimlere göre gün içinde polenlerden etkilenme olasılığı bekleniyor.

Ege Üniversitesi Polen Alerji sitesinde yayımlanan uyarıda, "22 Nisan 2019 – 28 Nisan 2019 tarihleri arası atmosferik polen ölçümlerine ve 2 Mayıs 2019 saat 15:00-18:00 arası meteorolojik değişimlere göre gün içinde polenlerden etkilenme olasılığınız 'ortadır." denildi.

Uyarıda, ağaçlı ve çalı ile yabani otların bulunduğu alanların polen konsantrasyonunun "yüksek"; çayırlık alanlar da ise polen konsantrasyonunun "orta" derecede olduğu kaydedildi.

Polen Alerji Bülteni 10 Nisan'da faaliyete geçti

Ege Üniversitesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile başlatılan Polen Alerji Bülteni İzmir Pilot Çalışması 10 Nisan 2019'da faaliyete geçti.

Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğüne (Güzelyalı) kurulan polen yakalama cihazları vasıtasıyla haftalık polen örnekleri alınıyor.

Haftalık polen örnekleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gün içerisinde periyodik olarak alınan  hava durumu tahminleri,  Ege Üniversitesi tarafından geliştirilen karar destek sistemi yardımıyla değerlendirilip , astım ve alerji hastaları için tahmini günlük polen maruziyet riski hesaplanıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.