İzmir kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

İzmir kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından İzmir'de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde binlerce İzmirli Peygamber sevdalısı bir araya geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, İzmir’de “Eşsiz Önde Hz. Muhammed (sav)” isimli bir kutlu doğum etkinliği düzenledi. Buca Akıncılar Miting meydanında düzenlenen etkinliğe binlerce İzmirli Peygamber sevdalısı katıldı.

Genciyle yaşlısıyla etkinlik alanında büyük bir coşku yaşandı. Yatalak hasta olmasına rağmen araba kasasında etkinliğe gelen yaşlı bir teyze ise dikkatleri çekti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölge Koordinatörlüğü’nce düzenlenen etkinlik, Hafız Ömer Akgül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Türkçe Mevlid-i Şerif okundu. Sık sık salavat ve tekbirlerin getirildiği programda platform adına Muhammed Akgül açılış konuşması yaptı.

Akgül, “Dünya hayatında huzur, saadet, mutluluk istiyorsanız buyurun size Resulullah’ın yolu. Eğer siz ahirette cenneti, Hz. Peygamberin şefaatini, Allah’ın rızasını istiyorsanız buyurun size Hz. Muhammed’in yolu. Bundan dolayı bizler Nisan ayını seferberlik ayı olarak ilan etmişiz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, geçen sene 400'e yakın etkinlik ile peygamberimizin kutlu doğumunu kutladık. İnşallah bu sene de büyük bir azim ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Ömer Çelik, Hz Muhammed gelmeden önce dünyanın durumunu anlatarak, “Allah (cc) insanlığa son bir peygamber gönderdi. O (sav) eşsiz rehber, eşsiz önder Hz. Muhammed’tir. İnsanlık ateş çukurunun kenarında idi. Karanlık  ve cehalette idi. Allah’ın haram kıldığı ve yasak kıldığı her şey insanoğlu için mubah hale gelmişti. Bir ve Kahhar olan Allah’a kulluk yerine, kendi elleriyle yaptığı putlara tapar hale gelmiştiler.”

Hz. Peygamberin insanlık için bir kurtuluş rehberi olduğunu vurgulayan Çelik; “Allah murad etti ki, bir peygamber göndersin ve son peygamber olsun. İnsanlığa ışık, rehber ve önder olsun. Kendi milletini hak ve adalet ölçüsüyle idare etmek isteyen; kendi milletine merhamet ve şefkat ölçüleri içerisinde muamele etmek isteyen bir devlet başkanına örnek olsun. Düşmanına galip gelmek isteyen; galip gelirken düşmanlığının tek amacının onu mağlup etmek değil, bilakis içinde olduğu yanlıştan onu kurtarmak isteyen merhametli bir ordu komutanına örnek olsun. İnsanlığa örnek nesiller yetiştirmek isteyen; toplumu fitne ve fesattan kurtarmak isteyen, topluma önder olan öğrenciler yetiştirmek isteyen bir öğretmene rehber olsun. İyi bir arkadaş olmak isteyene önder olsun. Anne ve babasına saygı göstermek isteyen, onlara hürmet eden hayırlı bir evlada örnek olsun diye Hz. Muhammed'i (sav) insanlığa gönderdi. Ve insanlığın kurtuluşunu da Efendimize (sav) uymaya bağladı.” dedi.

Müslümanların Hz Muhammed'i (sav) her alanda örnek alması gerektiğini belirten Çelik, son olarak şunları dile getirdi: “Eğer her gün bir gencimiz öldürülüyorsa; eğer her gün bir kızımız, bir kadınımız öldürülüyorsa, saldırıya uğruyorsa; her gün insanlarımız fakirlikten dolayı yurtlarını terk ediyorsa bizleri idare eden insanların da artık ‘Ya Rabbi günahlarımızı bağışla!’ demesinin vakti gelmiştir. Allah (cc) belanın inmesine sebep olan günahlarımızı bağışlasın.”

Programda Grup Şüheda ve kız ve erkek çocuk ilahi grupları ilahi ve ezgiler seslendirdiler. Umut Tiyatro Ekibi ise Hz. Hubeyb b. Adiyy’in şehid edilişini tiyatro olarak canlandırdı.

Programda ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda (KDSS) İzmir’de dereceye girenlere ödülleri verildi. Hacı Şani’nin sunuculuğunu yaptığı Kutlu Doğum programı yapılan duayla son buldu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.