İzmir Umut Kapısı'ndan ANF'ye tepki

İzmir Umut Kapısı'ndan ANF'ye tepki

Umut Kapısı Menemen temsilciliği, ANF'nin, ilgileri olmayan bir haberde tabelalarının fotoğrafını kullanarak kendilerini hedef göstermesine tepki gösterdi.

İZMİR - ANF/DİHA'nın yapmış olduğu "Asarlıkta Nusracıların ağı deşifre oluyor" başlıklı haberde Menemen temsilciliği fotoğrafının haberin parçasıymış gibi kullanılmasına İzmir Umut Kapısı'ndan sert tepki geldi.
Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Umut Kapısı Dernek Başkanı Hacı Şani, haberle derneklerinin hedef gösterildiğini söyledi.

 

Şani, "PKK/BDP'ye yakınlığıyla bilinen ANF ve DİHA menşeli yapılan haberde derneğimizin fotoğrafı verilerek bize büyük bir iftirada bulunulmuştur. Zaten bu yayın kuruluşları, İslami ve insani faaliyet yürüten kurumlar hakkında sürekli yaptıkları iftira ve yalan haberlerle bu kurumları halkın gözünde karalamaya çalışmışlardır. Oysaki insani ve İslami faaliyet yürüten STK'lardan biri olan İzmir Umut Kapısı Derneği İzmir merkezde olduğu gibi Menemen'de de yetimlerin, yoksulların ve muhtaçların umut kapısı olmuştur" dedi.

 

Haberle provokasyona davetiye çıkarılmıştır
Yalan ve yanlış haberle adeta provokasyona davetiye çıkarıldığını vurgulayan Şani, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bir yardım kuruluşu olarak Suriye'deki iç savaşın bir an önce sona ermesi arzusundayız. Çünkü Suriye kaynayan bir fitne kazanıdır ve biz bu fitneden yana da değiliz.

 

"Haberde geçenlerin temsilciliğimizle herhangi bir bağı yok"
Söz konusu haberde bahsi geçen kişilerin temsilciliğimizle organik olarak hiçbir bağları yoktur. Haberde ismi geçen kişilerin sosyal faaliyetlerinin içeriği ne olursa olsun ancak kendilerini bağlar, derneğimizi ilgilendirmez. Bu minvalde bu ajansların derneğimizin fotoğrafını vererek yapmış oldukları yalan haberde derneğimiz açıkça hedef gösterilmiştir.

 

Müslüman Kürt halkının yoğun olarak yaşadığı batı illerinde de mütedeyyin insanların hayır faaliyetlerini içine sindiremeyen Marksist-Leninist zihniyetine sahip bu gibi yapılar sürekli provokasyon ortamını oluşturmaya çalışmışlardır. Bu haber de bunun bir göstergesidir. Dolayısıyla bu haberi yapanları şiddetle kınıyoruz. Biz bu iftira ve karalama haberlerine aldırmadan ulvi gayemiz çerçevesinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz." (Yunus Şani - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.