İzmir’de Peygamber Sevdalıları bayramlaştı video-foto

İzmir’de Peygamber Sevdalıları bayramlaştı video-foto

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü’nün düzenlediği bayramlaşma programına uhuvvet ve kardeşlik mesajları damgasını vurdu.

Peygamber Sevdalıları İzmir’de düzenlenen programla bayramlaştı. Buca- Akıncılar Bilal-i Habeşi Camii’nde düzenlenen bayramlaşmaya çocuk, genç, yaşlı yüzlerce kişi katıldı.

Bayramlaşma merasimi kılınan öğle namazından ardından başladı. Şeker ikramıyla başlayan programda vatandaşlar salavatlar eşliğinde birbirleriyle musafahalaştı. Bayramlaşmaya Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Yöneticileri ve STK yetkilileri de katılım gösterdi.

Bayramlaşma programında yapılan konuşmalarda uhuvvet ve kardeşlik mesajları ön plana çıktı.

Programda konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu bileşenlerinden İzmir Umut Kapısı Derneği Genel Başkanı Hacı Şani, Müslümanların arasındaki kardeşlik bağlarının Allah’ın nimeti olduğunu ve bunun korunması gerektiğini vurguladı.

“Bizim en büyük değerimiz; aramızdaki kardeşliğimizdir, uhuvvetimizdir”

Şani, tüm Müslümanların bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Hayır, bereketin ve rahmetin bol olduğu ve sonunda da inşallah hepimiz için ve bütün İslam Alemi için cehennemden azadlığın olduğu Ramazan ayını bitirdik ve bugün Ramazan Bayramının ikinci günü. Hepinizin bayramı mübarek olsun. Hepinizin kurtuluşu mübarek olsun. Hepinizin günahlarınızdan kurtulduğunuzun ve cennete dahil olduğunuz şuan mübarek olsun inşallah. Biliyorsunuz bayram birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Bizim en büyük değerimiz, en büyük zenginliğimiz birbirimiz arasındaki kardeşliğimizdir, uhuvvetimizdir. Bazen bu nimetten gaflete düşüyoruz. Bazen unutuyoruz. Birbirimizi kırmayalım, birbirimizi incitmeyelim ve birbirimize kardeş olalım. Allah (cc) Kitab-ı Mübin’inde şöyle buyuruyor; ‘ Hepiniz topyekûn Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, dağılmayın, birbirinizle cedelleşmeyin.’’

Bizim birliğimiz ve beraberliğimizin esası Allah’ın kitabı olan Kur’an’dır. Kur’an’la hem Allah’a bağlanalım hem de birbirimize bağlanalım. Başka bir kurtuluşumuz, başka bir çıkar yolumuz yoktur. Allah-u Teala’nın verdiği nimetle biz burada kardeş olmuşuz. Bu kardeşliğimizin devamı için birbirimizi ziyaret edelim. Birbirimizi davet edelim, birbirimize gidelim gelelim. Bakınız, Hz. Peygamber zamanında sahabeyi birbirine bağlayan, onları zaferden zafere koşturtan da kardeşliğin gücü ve kuvvetidir. Biz kardeş olursak, birbirimizi seversek, birbirimize kenetlenirsek tıpkı sahabe-i kiram gibi vallahi bizi dize getirecek hiçbir güç ve hiçbir kuvvet yoktur.” (Muhammed Yıldız – İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.