Jandarma taburuna saldırı: 1 asker hayatını kaybetti, 26 yaralı

Jandarma taburuna saldırı: 1 asker hayatını kaybetti, 26 yaralı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bulunan jandarma taburuna bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı.

Dicle'de jandarma taburu önünde  21.45 sıralarında büyük bir patlama  meydana geldi. Patlamanın şiddeti tüm ilçede hissedilirken 3 kilometre alandaki bazı  ev ve işyerlerinin camlarının kırıldığı, jandarma taburuna ait lojmanların da zarar gördüğü ifade edildi.

Patlamanın, bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucunda meydana geldiği belirtilirken, patlama sonrası tüm ilçede elektriklerin kesildiği ve yoğun çatışmaların yaşandığı öğrenildi.

Patlamada, aralarında sivillerin de olduğu  26 kişi yaralanırken, ağır yaralı bir asker hayatını kaybetti. Yaralılardan bazıları Dicle Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken bazılarının da Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Öte yandan patlama sonrası Dicle- Hani karayolunda alınan güvenlik önlemlerinde durdurulmak istenen bir araç polise ateş açtı. Saldırıda 3 polis yaralanırken saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.