Japonya İran'dan yeniden ham petrol almaya başladı

Japonya İran'dan yeniden ham petrol almaya başladı

​İran Merkez Bankası başkanı Abdulnasır Himmeti, Japonya'nın İran'dan ham petrol alımına başladığını söyledi.

İran Merkez Bankası başkanı Abdulnasır Himmeti, Çin, G.Kore, Hindistan ve Türkiye'nin ardından Japonya'nın da İran'dan ham petrol alımına başladığını söyledi.

Himmeti, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Çin, Güney Kore, Hindistan ve Türkiye’nin ardından Japonya da İran’dan ham petrol ithal etmeye başladı. Ülkemizin güçlü ve güvenilir direği olan merkez bankasının yeni petrol gelirleri yurtdışındaki milyarlarca dolarlık aktif kaynakla birlikte kademeli olarak piyasaya girecektir." ifadelerini kullandı.

Himmeti İran'ın döviz rezervi açısından iyi bir durumda olduğunu bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs 2018 tarihinde yaptığı açıklamada, daha önce İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çıktığını ve İran'a yönelik askıya alınan yaptırımlara yeniden başlayacağını bildirmişti. ABD'nin bu hukuk ve kanun tanımaz girişimine dünyadan bir kaç  ülkenin dışında sert tepki gelmiş ve ülkelerin geneli İran'a yönelik ABD yaptırımını tanımayacaklarını açıklamıştı.  Bunun sonucunda Trump da 8 ülkeyi İran petrolüne yönelik yaptırımdan muaf tutmak zorunda kalmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.