Jeotermal enerji üretimi için imzalar atıldı

Jeotermal enerji üretimi için imzalar atıldı

Bitlis Valiliği ile Zorlu Holding ve Aytemiz Şirketler Grubu arasında, jeotermal kaynaklardan elektrik enerjisi üretimine yönelik sözleşme imzalandı.

Bitlis Valiliği ile Zorlu Holding ve Aytemiz Şirketler Grubu arasında, jeotermal kaynaklardan elektrik enerjisi üretimine yönelik sözleşme, Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün makamında gerçekleştirilen imza töreni ile resmiyete kavuştu.

İmza töreninde Vali Orhan Öztürk ve şirket temsilcileri katıldı.

İmzalanan sözleşmeler çerçevesinde, Zorlu Enerji’ye Nemrut Jeotermal Sahası’nda 2, Aytemiz Enerji’ye Güroymak Jeotermal Sahası’nda 5 adet işletme ruhsatı verilmesi karara bağlandı.

Son verilen ruhsat ile birlikte Bitlis’te Valilikçe bugüne kadar verilen jeotermal işletme ruhsat sayısı 10; arama ruhsatı sayısı ise 17’ye ulaştı ve toplam 7 noktada jeotermal enerji üretim çalışması da başlatılacak.

Bitlis’in,  Türkiye’nin en büyük jeotermal enerji kaynağına sahip olduğunu belirten Vali Öztürk, atılan bu adımlarla birlikte Afyonkarahisar, Denizli, Bursa ve Manisa gibi Bitlis’in de jeotermal açıdan Türkiye’de ve dünyada farklı bir konuma ulaşacağını ve jeotermal enerji üretiminin yanı sıra, termal sağlık turizmi ile termal seracılık ve konut ısıtmanın da gelişeceğini kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.