Jim Carrey'den Yemen tepkisi

Jim Carrey'den Yemen tepkisi

Dünyaca ünlü aktör Jim Carrey, Yemen'de Suudi öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği ve çoğu çocuk 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin, "Bizim müttefikimiz, Bizim füzemiz, Bizim suçumuz." paylaşımında bulundu.

Suudi'in başını çektiği koalisyonun 9 Ağustos'da Yemen'in kuzeyindeki Sada ilinde çocukları taşıyan bir otobüse düzenlenen, çoğu çocuk  50 kişinin hayatını kaybettiğ saldırıda kullanılan bombaların ABD menşeli olduğu ortaya çıkmıştı.

Ortaya çıkan bu bilgilerin ardından dünyaca ünlü aktör Jim Carrey, sosyal medya hesabı üzerinden ABD'ye tepki gösterdi.

Carrey, üzerinde ABD bayrağının bulunduğu füzenin, çocukların içinde olduğu okul otobüsünü vurma anının resmedildiği görselle birlikte paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Yemen'de 40 masum çocuk bir otobüste öldürüldü. Bizim müttefikimiz. Bizim füzemiz. Bizim suçumuz."

40 innocent children killed on a bus in Yemen.Our ally.Our missile.Our crime. pic.twitter.com/yQ7FULulj2

— Jim Carrey (@JimCarrey) 17 Ağustos 2018

Öte yandan BBC muhabiri Orla Guerin’in de İngiltere hükümetinin Suudi'ye 5 milyar sterlin tutarında silah sattığının ortaya çıkmasın ardından tepki gösterdi.

Guerin’in de twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bakmak zor olsa da Suudi koalisyonun Yemen’de vurduğu okul otobüsünden sağ kalanları görmek önemli. Çatışmalar başladığından bu yana İngiltere, Suudi Arabistan’a 5 milyar sterlin değerinde silah sattı. Tek bir twit dışında İngiliz hükümetinden şimdiye kadar bir yanıt yok." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.