Kâhta'da Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor

Kâhta'da Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor

Adıyaman'ın Kâhta ilçesine bağlı Bölükyayla köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kâhta'ya bağlı Bölükyayla (Mazel) köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed(s.a.v)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu ile Bölükyayla Ortaokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, okul bahçesinde Mehmet Fırat’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program seslendireilen ilahi ve okunan Mewlid'i Şerif ile devam etti.  Daha sonra etkinliğe konuçmacı olarak karılan Adıyaman Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, Hz Muhammed'e ve sahabelerine olan sevgiden bahsederek, çocuklara onların isminin verildiğini söyledi.

Demir, "Bugün neden çocuklarımızın ismi Ahmet, Muhammed, Mustafa ve bacılarımızın ismi neden Fatıma, Zehra veriyoruz. Çünkü bizler o nesli örnek almışız. Bugün annelerimiz babalarımız Peygambere olan aşkından dolayı çocuklarına onların ismini koymuş ama kıymetli Müslümanlar sadece isimle olmuyor. Önemli olan ahlak ile benzemektir. Çünkü Resulüllah buyuruyor ki 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.'" Hadis-i Şerifini hatırlattı.

“Allah Resulü bizim için gözyaşı döken biriydi”

Hz Muhammed'in ümmetine düşkün olduğunu belirten Demir, "Allah Resulü bizi görmeden, seven ve bizim için gözyaşı dökendi. Bakınız Miraç'a çıktığı zaman Allah’a şöyle iltica etti, ‘Ya Rabbi ben senden bir şey istiyorum. Ya Rabbi benim ümmetimi bağışla, onlara mağfiret eyle, onları cehennem azabından koru’ dedi. Kendi derdini anlatmadı bizleri düşündü bizler için ağladı, bizler için çile çekti. Biz burada rahat edelim diye Mekke’den kovuldu. Peki, bizler ümmeti Muhammed olarak ne kadar O'na bağlıyız ne kadar O'nun yaşantısını kendimize örnek almışız. Ne kadar O'nu sahipleniyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Gelin Hz Muhammed’i örnek alalım”

Hz Muhammed’i hayatın her alanında örnek alması gerektiğini söyleyen Demir, "Gelin şehirlerimizde, köylerimizde, evlerimizde ve okullarımızda Hz Muhammed’i örnek alalım, Hz Muhammed ile yaşayalım, çocuklarımıza O'nun ahlakını öğretelim. Çocuklarımız falan futbolcuyu, şarkıcıyı örnek almasın. Çocuklarımız sahabeyi, Hz. Fatıma’yı, Zeynep’i örnek alsın. Eğer onları Hz. Muhammed’in ahlakıyla yetiştirmezsek mahşer günü hem çocuklarımızın iki eli yakamızda olacak hem de Rabbimiz ve Allah Resulü bizden yüz çevirecek. Üç beş günlük dünya zevki için ahiretimizi heba etmeyelim.” şeklinde konuştu.  

Yapılan konuşmadan sonra  “Merhaba Yar” adlı şiiri seslendiren Ramazan Turan, katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Daha sonra sahneye çıkan Gülzare ilahi grubu ilahilerini seslendirdi. İlahiler eşliğinde katılımcılar İslami halay çekerek coşkulu anlar yaşadı. Daha sonra program Muhammed Kadri Akay’ın yaptığı dua ile son buldu. (Aydın Evren/Yakup Söğüt – İLKHA)  























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.