K-Pop ile gençler cinsiyetsizleştirilmek isteniyor

K-Pop ile gençler cinsiyetsizleştirilmek isteniyor

TESSEP İstanbul Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen seminerde konuşan Gülsüm Sena Kiraz, son dönemlerde popüler olan K-Pop (BTS) isimli müzik gurubu ile gençlerin cinsiyetsizleştirilmek istendiğini söyledi.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" üzerinden uygulanan projelerin gençlik üzerindeki etkisi ve tehlikesi üzerine bir seminer düzenledi.

Batı, toplumun yapı taşı olan ailenin yok edilmesine yönelik çalışmalarını çeşitli projelerle aralıksız olarak sürdürüyor. Son dönemlerde K-Pop (BTS) ismiyle kurulan müzik gurubu ile bu proje farklı bir mecrada devam ediyor. Gençler arasında popüler hale gelen ve erkek üyelerinin dahi makyaj yaptığı grup cinsiyetsizliğe sevk ediyor.

TESSEP İstanbul Koordinatörlüğü tarafından İstanbul Fatih'te düzenlenen seminerde konuşan Gülsüm Sena Kiraz, son dönemlerde Güney Kore kökenli bir müzik gurubu olan K-Pop BTS'nin sadece bir pop grubu olmadığını, planlanmış bir proje olduğunu vurguladı.

Kiraz, "Kıyafetleriyle, danslarıyla, hal ve hareketleriyle, gençleri üçüncü bir cinsiyete sevk eden grup, tüm cinsiyetlere eşit mesafede davranıyor. Bu gençler LGBT'nin renkleri olan gökkuşağı sembollerini kıyafetlerinde kullanıyorlar. Aşırı makyaj yaparak metroseksüel bir görüntüyle orta bir cins algısı oluşturuyorlar. Yalnızca bu da değil, bunun dışında 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' adı altında cinsiyetsiz bir toplum hedefleniyor ki, ETCEP de bu projelerden bir tanesiydi. Projenin amacının ise daha çok karşı cinse has olan özelliklerin diğer cinste de bulunmasıdır. Erkeğin makyaj yapması, bakımlı olması, kadının ise sert, güçlü, acımasız, başarı odaklı, para kazanan birisi olması bu projenin amaçlarındandır. Bu gruplar günümüzde gençler tarafından çok seviliyor. Hatta fan grupları oluşturulmuş durumda. Gençler her şeyi bırakıp sadece bu grupla ilgileniyorlar. Sosyal medya hesaplarını grup adına olan rumuzlarla açıyorlar ve sadece bu gençleri paylaşıyorlar. Bu sevgi maalesef çok aşırı seviyelere ulaşmış durumda." dedi.

"Bu projenin dünyada yayılması için her şey yapılıyor"

Söz konusu gurubun BM tarafından ödüle layık görüldüğünü ve bunun amacının geleceğimizi yok etmek olduğunu belirten Kiraz, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Geleceğimiz tehlike altında. İnsanlar cinsiyetsizleştiriliyor. Bununla birlikte evlilikler ve doğum oranı azalıyor, hastalıklar çoğalıyor. Bu projenin dünyada yayılması için her şey yapılıyor. Bu yıl Time ve BM tarafından ilk defa Güney Kore Grammy ödülleri verildi. Ödülü hak kazanan grup ise BTS. Amaç, bütün herkesin bu grubu tanıması. Geleceğimizi korumalıyız ve gençlerimize sahip çıkmalıyız. Her şeyden önce farkındalık ve seferberliğe ihtiyacımız var. Aileler başta olmak üzere gençleri bilinçlendirmeliyiz. Gençlere bu tuzaklara karşı dikkatli olmaları, çevresindeki arkadaşlarına da bu tehlikeyi anlatmalarıdır. Bu basit görülecek bir konu değildir. Yapılmak istenen toplumda bu tür bireylerin sayısını çoğaltmaktır. Geleceğimizi bu gibi guruplara feda etmeyelim."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.