Kaba yem üretiminin arttırılması hedefleniyor

Kaba yem üretiminin arttırılması hedefleniyor

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarafından Çayır, “Mera ve Yem Bitkileri Geliştirme Projesi” Kapsamında Kaba yem üretiminin arttırılması amacıyla yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Geliştirme Projesi'' kapsamında ‘Yem Bitkileri Projesi’ hayata geçirilerek Kaba yem üretiminin arttırılması amacıyla çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Uygulanacak proje kapsamda Pervari ve Şirvan ilçelerinde 24 üretici tarafından 365 alanda yonca ve 550 alanda da fiğ ekimi gerçekleştirilecek olup; 1 milyon 460 kilogram yonca, 8 bin 130 kg fiğ tohumu dağıtılmıştır. Projede yüzde 30 çiftçi katkısı bulunmaktadır. Proje ile ilimizde ihtiyaç olan kaliteli kaba yem üretiminin kısmen arttırılması hedeflenmektedir.” denildi.

Yem bitkisi tohumu dağıtımına, Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Yunus Eren, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.