Kabe'nin genişletilme çalışmaları sürüyor

Kabe'nin genişletilme çalışmaları sürüyor

Saatte 52 bin kişi aynı anda Kabe'yi tavaf ederken, genişletme ile birlikte bu rakamın 130 bin kişiye yükseleceği ifade edildi

Kabe'nin genişletilmesi çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor.

Kutsal Mekanlar Genel Başkan Yardımcısı Dr. Muhammed Bin Nasser, genişletme projeleri ile ilgili yeni gelişmeleri anlattı.

Dr Bin Nasser, bölgenin dünyanın en yeni ve modern elektrik, mekanik sistemleri ile donatıldığını savundu. Bin Nasser, Sefa ile Merve'ye birkaç noktadan köprüler ile daha kolay ulaşılabileceğini ve daha fazla yürüyen merdiven ile Kabe'nin her yerine ulaşımın sağlanabileceğini belirtti.

Saatte 52 bin kişi aynı anda Kabe'yi tavaf ederken, genişletme ile birlikte bu rakamın 130 bin kişiye yükseleceği ifade edildi. Kabe, yeni projesi ile çevre dostu havalandırma sistemleri, alt yapı projeleri, çöp depolama sistemleri ile dünyada birçok ilki bünyesinde barındıracak. Bu arada Mescid-i Nebevi'nin kapasitesi de 320 bin kişiye yükseltilecek.

Medine'deki Kuba mescidinin genişletilmesi ile ilgili projelerin de tamamlandığı ve anlaşmalı müteahhit şirketlere verildiği kaydedildi. Kabe ve Mescid-i Nebevi'de binlerce temizlik işçisi 24 saat boyunca aralıksız olarak çalışıyor.

 

Kaynak: AA

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.