"Kaçak kullanımına müsait" deyip ceza kestiler

"Kaçak kullanımına müsait" deyip ceza kestiler

Batman'da bir esnaf, DEDAŞ tarafından, "Kaçak kullanımına müsait olan ancak üstünde yük olmayan bir pasif hat" denilerek 9 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı.

Batman'da DEDAŞ tarafından, "Kaçak kullanımına müsait olan ancak üstünde yük olmayan bir pasif hat" denilerek 9 bin 500 TL para cezasına çarptırıldığını belirten bir esnaf, usulsüzce ceza kestiği iddiasıyla DEDAŞ'ı mahkemeye verdi.

Batman'ın Turgut Özal Bulvarı üzerinde cep telefonu işiyle uğraşan bir esnafa, "Kaçak elektrik kullanımına müsait" iddiasıyla toplamda 9 bin 511 lira para cezası kesildi. Kaçak elektrik kullandığına dair hiçbir delil olmadan kendisine ceza kesildiğini savunan esnaf, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Her ay düzenli olarak 350 ila 700 lira arasında gelen faturalarını yatırdığını, kaçak kullanmak için hiçbir gerekçesinin olmadığını belirten Ramazan Yani, kendisine kesilen cezanın kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Dicle EDAŞ İl Müdürlüğünde çalışan bir bayanın kişisel husumetinden dolayı iş yerine kaçak elektrik cezası yazdırıldığını ileri süren Yani, kaçak elektrik kullanmadığı halde kendisine para cezası kesilmesi üzerine hukuki süreci başlatıp Dicle EDAŞ'ı mahkemeye verdiklerini belirtti.

"Kaçak kullanımına müsait olan ancak üstünde yük olmayan bir pasif hat var deyip ceza yazdılar"

Yani, "Geçtiğimiz günlerde bayan bir müşteri gelip şahsi telefonunu getirdi. Bir sorun oluştu, sorunu giderdik, ama müşteri bizimle tartıştı. Ondan sonraki gün kaçak ekiplerini gönderdi. Bayanın DEDAŞ çalışanı olduğunu sonradan öğrendik. Gelen ekip şikâyet üzerine geldiğini söyledi. Ekipler burada yaptığı incelemede, "Kaçak kullanımına müsait olan ancak üstünde yük olmayan bir pasif hat" olduğunu söylediler ve bunun üzerine 9 bin 511 liralık bir ceza yazdılar. Bu hat kullanılmamış, bilgimiz de yoktu, kendileri buldu. Zaten DEDAŞ'a burayı kontrol etmeleri için daha önce dilekçe bile verdik." dedi.

"DEDAŞ'ın yaptığı büyük bir haksızlıktır"

Tüm yasal yollara başvurup bu işin takipçisi olacaklarını vurgulayan esnaf, "Kaçak kullanmadığımız halde kaçak cezası yazıldı. Her ay 350 ila 700 lira arasında gelen faturalar mevcuttur. Bu da kaçak kullanmadığımızın bir göstergesidir. Burada kullandığımız tek şey bilgisayar, lamba ve ara sıra açılan klimadır. Bize yazılan bu ceza üzerine Batman ve Diyarbakır EDAŞ İl Müdürlüklerine başvuruda bulunduk. Bu kurumlardan bir şey çıkmayınca mahkeme yoluna başvurduk. Olayın üzerinde duracağız. Daha önce de bu olay başımıza geldi. DEDAŞ'ın yaptığı bu büyük bir haksızlıktır. Kullanmadığınız bir hattan ceza yazılması kabul edilemez. Bizim gibi çok sayıda mağdur var. Hükümetin bunun üzerinde durması gerekir. Sayaçları kontrol etmeden bile ceza yazanlar var." şeklinde konuştu.

Öte yandan Yani, Dicle EDAŞ İl Müdürlüğünde çalışan E. A isimli personelin açığa alındığını belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.