Kaçırılan İran uyruklu iş adamı operasyonla kurtarıldı

Kaçırılan İran uyruklu iş adamı operasyonla kurtarıldı

Fidye için 85 gün rehin tutulan İran uyruklu iş adamı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Operasyonda ayrıca 8 kişi gözaltına alındı.

85 gün önce İran'ın Urmiye kentinden ticaret için geldiği İstanbul'dan fidye için kaçırılarak rehin alınan İran uyruklu iş adamı Ziyaeddin Muhammed Nejad, Nusaybin'de polisin  düzenlediği operasyon sonucunda kurtarıldı. Polis, olayla ilgili 8 kişiyi de gözaltına aldı.

Edinilen bilgilere göre, İran'ın Urmiye kentinde tekstil işleten iş adamı Ziyaeddin Muhammed Nejad, ticaret için geldiği Türkiye'de daha önceden tanıştığı kişiler tarafından kaçırıldı. Nusaybin'in Gırnavaz Mahallesi Baraj Caddesi üzerinde bir evde tutulduğu tespit edilen Nejad'ın kurtarılması için polis operasyon başlattı.

Düzenlenen operasyonda sağ olarak kurtarılan Nejad, Nusaybin Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirilerek müşahede altına alındı.

Sağ salim kurtarıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Nejad, "85 gün önce fidye için beni kaçırdılar. Beni zincirle bağladılar, işkence ettiler. Videomu çekip aileme 'eğer parayı vermezseniz, polise giderseniz oğlunuzu öldürürüz' dediler." İfadelerini kullanarak emniyet yetkililerine teşekkür etti.

İranlı iş adamını kaçırdıkları ve rehin tutan 8 şüpheli ise gözaltına alındı. (Cihat Şayık- İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.