“Kaçırılıp dağa götürülen çocuklar var”

“Kaçırılıp dağa götürülen çocuklar var”

Çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarının araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu toplantısında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, “Çocuk yaşta ölüme yatırılanlar var. Eline tutuşturulan kalaşe boynu yetişmey

Cinsel istismar başta olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonu, AK PARTİ Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç başkanlığında toplandı.

Komisyonda çalışma usulü ve takvimi tartışıldı. Komisyon Başkanı Tunç, komisyonun Mecliste bulunan dört siyasi partinin araştırma önergelerinin birleştirilmesiyle kurulduğunu hatırlattı. Tunç, komisyonun, en fazla dört aylık süre içerisinde kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olacağını belirterek, konunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Tunç, “Çocuklar toplumun en hassas, korumaya muhtaç varlıkları. Her türlü istismar karşısında savunmasız olan çocuklarımızı korumak başta anne ve babaların görevi ama devletin de görevidir.” diye konuştu.

Tunç, tüm çalışmalarının merkezinde çocuğun üstün yararının olduğuna işaret ederek, çocukların korunmasıyla ilgili çok önemli bir raporu Meclise sunacaklarını bildirdi.

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Karaman'daki cinsel istismarın Karaman ile sınırlı olmadığını savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, en çok cinsel istismarın yapıldığı kesimlerden birinin de “çırak çocuklar” olduğunu vurgulayarak, bu konuda çalışan çocukların da ihmal edilmemesi ve araştırılması gerektiğini belirtti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, amaçlarının çocuğun üstün yararı olduğu için önemli bir çalışma yapacaklarına inandıklarını söyledi. Köseoğlu, komisyonun dinleyebileceği kişilere ilişkin hazırladığı listeyi de komisyona sundu.

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, komisyonun haftada iki gün çalışmasını önerirken, komisyonda Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından uzmanların da bulunmasını istedi. Depboylu, konunun hassasiyet yaratmış bir konu olduğunu bundan dolayı tutanakların da açık olmasını gerektiği söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, konunun hassasiyeti ve siyaset üstü olması noktasında bütün üyelerin aynı görüşte olmasının memnuniyet verdiğini bildirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, “Karaman'da patlak veren olay sonrasında neyin istismarının nasıl yapıldığını hepimiz gördük. Mecliste basın toplantısı düzenleyerek gök kubbeyi başımıza yıkmaya çalışanlar iki toplantıdır buraya katılmıyorlar.” ifadesini kullandı.

Metiner, yaşanan mesele üzerinden tarikat ve vakıf sorgulaması yapmanın insani ve ahlaki biri duruş olmayacağına dikkati çekti.

“Çocuk yaşta ölüme yatırılanlar var”

Dağa kaçırılan çocukların da olduğunu vurgulayan Metiner, “Buna da bir şekilde değinilmesi lazım. Çocuk yaşta ölüme yatırılanlar var. Eline tutuşturulan kalaşe boynu yetişmeyen çocuklar var. Kaçırılıp dağa götürülen çocuklar var.” dedi.

AK PARTİ Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, komisyonun önemli bir konuda çalışma yaptığını belirterek, bir kurumu veya camiayı zan altında bırakacak şeylerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Kışla, “Uluorta herkesin her yerde yurt açması mümkün değildir. İsimleri geçen kurumların sanki yasal olmayan yurtlar işletiyorlarmış algısının yaratılmasını doğru bulmam.” değerlendirmesini yaptı.

Görüşmeler sırasında zaman zaman CHP milletvekilleri ile AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner arasında tartışma yaşanması üzerine Komisyon Başkanı Tunç, milletvekillerine çocuklar için toplanıldığı uyarısında bulundu.

AK PARTİ Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, siyasi görüşler bir kenara bırakılarak, çocuk istismarının konuşulmasını istedi.

AK PARTİ Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, mağdur çocukların haklarını korumanın da kendileri için olmazsa olmaz ilkelerden birisi olması gerektiğini vurguladı. Beyazıt, merkeze çocuklar konularak hareket edilirse daha güzel sonuçların elde edileceğini kaydetti. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.