Kaçırılma olayı ile ilgili Diyarbakır Emniyetinden açıklama

Kaçırılma olayı ile ilgili Diyarbakır Emniyetinden açıklama

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yayınladığı bir basın açıklamasıyla son günlerde topluma adam kaçırma şeklinde yansıyan görüntülerin polis baskını olduğunu belirterek yaşanan olayların kaçırma olmadığını söyledi.

DİYARBAKIR  -  Son günlerde Diyarbakır’da meydana gelen ve adam kaçırma şeklinde tezahür eden bazı olayların basına yansıması sonrası bir açıklama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, olayların kaçırma değil polisin operasyonu olduğunu açıklaması akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu.

3 Gün önce  saat 17.50 sıralarında,  Bağlar Mahallesi Cezaevi Üst Köşe olarak tabir edilen bölgede 20 yaşlarında bir gencin 4 kişi tarafından onlarca kişinin içerisinde apar topar alıkonulması ve genç araca alındıktan sonra genci alıkoyanlarca havaya ateş edildiğini belirten olayın görgü tanıkları, yaşadıklarını dile getirmiş ve olayın çok kısa bir sürede meydana geldiğini ifade etmişlerdi.

Haberin basında çıkması sonrası olayın kendileri tarafından yapılan bir operasyon olduğunu belirten Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olayın, polisin İl genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik başlattığı bir operasyon olduğunu belirterek, yaşanan olaylar hakkında açıklamada bulundu.

Açıklamada, ismi E.B olarak belirtilen şahsın yanına yanaşan polislere esrar pazarlamaya çalıştığı belirtilerek, polisinde önce kartlarını gösterip sonra şahsı gözaltına aldıkları belirtildi.

Yakalanan E.B isimli şahsın üzerinde ve bulunduğu yerlerde yapılan aramada, 8 adet fişek halinde 8 gram Toz Esrarın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şahsın yakalanmaya çalışıldığı esnada taşkınlık yaparak kendini yerlere attığı, çevresine bağırarak kalabalığın toplanmasına neden olduğu, bundan dolayı şahsa karşı zor kullanılarak kelepçe takılmak suretiyle yakalandığı belirtildi.

Olay günü yaşanan bu olay sırasında ayrıca çevrede biriken kalabalığın ekip otosuna saldırarak şahsı polisin elinden almaya çalıştığı belirtilen açıklamada, olay yerinde havaya silah sıkılmasının amacının ise kalabalığı dağıtmak olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan E.B.’nin ise sevk edildiği Adli Makamlarca tutuklandığı ifade edildi. İLKHA)

        

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.