Kadın çiftçilere düve dağıtıldı

Kadın çiftçilere düve dağıtıldı

​Adıyaman’ın Kahta ilçesinde "Büyükbaş Sığır Hayvan Hibesi" projesi kapsamında 33 bin TL hibe desteği projesine başvuru yapan 14 genç çiftçiye 6’şar adet olmak üzere toplam 84 düve dağıtıldı.

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında "Büyükbaş Sığır Hayvan Hibesi" projesi kapsamında başvuru yapan 13'ü kadın ve bir erkek çiftçiye 6'şar adet olmak üzere toplam 84 düve dağıtıldı.

Proje kapsamında 6 düve alan çiftçilerden Semra Oktay, “Bu projeyi çok beğendik. Genç çiftçiler için çok önemli bir proje. Bizim açımızdan iyi oldu. Başvurumuz kabul edildiği için mutluyum bize 6 tane büyükbaş hayvan çıktı. İnşallah iyi olur.” dedi.

Büyükbey köyünde ikamet edip çiftçilik yapan Yusuf Ekinci, “Bu projeye eşim başvurmuştu. Eşime bu proje kapsamında 6 tane büyükbaş hayvan çıktı. Bu proje gerçekten çok güzel bir projedir. Devlet yetkililerinden bu tür projelere devam etmelerini bekliyoruz. İnşallah bu proje bize faydalı olur. Refah durumumuz iyiye gider.” ifadelerini kullandı.

Kahta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fahri Can, Tarım Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında Kahta’da özellikle kadın ağırlıklı olmak üzere 14 genç çiftçiye toplamda 84 düve verilerek istihdam edildiğini söyledi.

Can, “Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı projelere 33 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanması, vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gösterilmektedir. Çiftçilerimizin düvelerini alırken yaşadığı mutluluk bizi sevindiriyor. İlçemizde 2017 yılında genç çiftçi kapsamında ilçemizde bu sene 14 tane büyükbaş hayvan projesi geçti. Bunların 13 projesi bayan çiftçimize bir tanesi ise erkek çiftçimize çıktı. Bu proje kapsamında özellikle yerli hayvana yöneldik. Her bir çiftçimize 6 dişi düve verildi. Bu proje kapsamında bakanlığımız tarafından toplam 30 bin TL, çiftçi katkı payına da 3 bin TL verilmek üzere toplam 33 bin TL çiftçilerimize hibe edilmiştir. İlçemizde 36 çiftçimize hibe çıkmıştır. Bunlardan 14 tanesi büyükbaş, 7 veya 8 tanesi de küçükbaş ve diğer projelerimiz olmak üzere ilçemizde genç çiftçi ödemesi devam ediyor.” şeklinde konuştu.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.