Kadınlara iş sahibi olabilme imkânı sağlanıyor

Kadınlara iş sahibi olabilme imkânı sağlanıyor

​Kızıltepe Belediyesi kadınlara yönelik açtığı sağlık yaşam alanı kurslarında kadınların hem eğitim hem de iş sahibi olabilme imkânı sunuyor.

Kızıltepe Belediyesi Turgut Özal Sağlık Yaşam Alanı’nda kadınlara yönelik açtığı kurslarda kendilerine hem eğitim hem de iş sahibi olabilme imkânı sağlarken, sağlık ekibiyle de vatandaşları sağlık kontrolünden geçiriyor.

Turgut Özal Sağlık Yaşam Alanı’nda açılan kurslarda Kur’an-ı Kerim öğrenme, hazır giyim, moda tasarım, çocuk bakım kursu, okuma-yazma, takı tasarım, kuaför ve güzellik, aşçılık, dikiş-nakış el sanatları ve sportif aktivitelere kadar birçok alanda hizmet veriyor.

Konuyla ilgili Kızıltepe Belediyesinden yapılan açıklamada, “Turgut Özal Sağlık Yaşam Alanı’nda kadınlara yönelik açtığımız kurslarda; Kadınlara birbirinden farklı birçok kurs verilerek kadınların gücüne girişimcilik yoluyla güç katmak, özgün ve uygulanabilir iş modelleri oluşturmalarına destek verecek bir merkez konumunda bulunuyor. Kadınlar, çeşitli branşlarda hem eğitim hem de iş sahibi olabilmek için gördükleri kurs sonunda sertifika veriliyor. Sosyal aktivitelere de katılarak hayatlarına yön veren kadınlar, öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bu kurslarda Hazır Giyim, Moda Tasarım, Çocuk Bakım Kursu, Okuma- Yazma, Takı Tasarım, Kuaför ve Güzellik, Aşçılık, Dikiş-Nakıştan Kur’an-ı Kerim öğrenmeye, El Sanatlarından sportif aktivitelere kadar birçok alanda hizmet vermektedir. Aynı zamanda kreş ve anasınıfı hizmeti de veren Turgut Özal Sağlık Yaşam Merkezi sabahları Anasınıfı eğitimi verirken öğleden sonra kreş eğitimi veriyor.” denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Tüm bunların yanında Turgut Özal Sağlık Yaşam Alanı sağlık ekibiyle ilçedeki mahalleleri gezerek bütün vatandaşlarımıza şeker, tansiyon gibi konularda bilgilendirmede bulunup, hastalarla yakından ilgilenmektedir. Ayrıca Sağlık Yaşam Merkezinde pansuman, enjeksiyon, şeker ve tansiyon takibi, gebe kontrolü eğitimi, buhar uygulaması, kan tahlili ve sağlık kontrolleri yapılmaktadır. Üç ayda bir KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ile ortaklaşa vatandaşlarımıza ücretsiz kanser taraması yapılmaktadır.” (İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler