Kadınlara kanser semineri verildi

Kadınlara kanser semineri verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde kadınlara yönelik kanser semineri verildi.

Silopi Belediyesi Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi konferans salonunda kadınlara yönelik kanser eğitimi verildi.

Cizre Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktorları tarafından verilen eğitime Silopili kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kanserde erken tanı ve mücadele yöntemleri hakkında slayt eşliğinde yapılan sunumda kadınlar bilgilendirildi. Slayt bitiminde KETEM görevlileri etkinliğe katılan kadınların sorularını cevaplandırdı.

Silopi Belediyesi Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi Müdiresi Gönül Ürgen “Bugün Silopi Belediyesi Kadın destek merkezimizde kadınlarımıza yönelik Cizre KETEM’den gelen doktorlarımız, kadınlarda kanserde erken teşhis ve gebelik üzerine bir seminer düzenledik. Bu seminere katılan Dr Necla Hanım ve ebesine aynı zamanda katılım sağlayan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha önce bu tür etkinlikler ilçemizde yapılamıyordu. Şimdi çok daha rahat bu tür etkinliklerimizi bayanlarımız için yapıyoruz. İnşallah daha iyi şeyler yapacağız buradaki bayanlarımız için.” dedi.

Seminere katılan Cansel Çağlar ve Güler Canoruç da kanser hastalıkları hakkında bilgi edindiklerini verilen seminerin faydalı olduğunu belirterek, düzenleyenlere teşekkür ettiler. (İLKHA) 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler