Kadınların Oje vb. Kozmetik Boyaları Kullanması Haram mıdır?

Kadınların Oje vb. Kozmetik Boyaları Kullanması Haram mıdır?

Kozmetik boyalar necis maddelerden oluşmamışsa asli itibariyle helaldir. Ancak suyun deriye temas etmesine engel olacak kadar katı olanlar abdest ve guslü geçersiz kıldığından haramdır.

Kozmetik boyalar necis maddelerden oluşmamışsa asli itibariyle helaldir. Ancak suyun deriye temas etmesine engel olacak kadar katı olanlar abdest ve guslü geçersiz kıldığından haramdır. Sadece oje değil, başta dövme olmak üzere su ile derinin birbirlerine ulaşmasına engel olan her türlü "hâil/engel" haramdır. Çünkü guslün sahih olabilmesi için suyun bedenin her yerine temas etmesi gerekir. Buna tırnaklar da dâhildir.

Oje hususuna bir diğer açıdan bakacak olursak, bu ziynetin caiz olmadığı sonucuna varabiliriz. Malum olduğu üzere bayanların; eşleri ve mahremleri dışında ziynetlerini yabancı erkeklere göstermeleri caiz değildir. Oje tırnaklara sürülen bir ziynet olduğu için ister abdeste engel olsun ister olmasın, yabancı erkeklerin gözünden kaçmayacak kadar belirgin bir yerde olan ziynettir. Bu ise erkekleri harama sevk edebilecek bir fitnedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.