Kadir Gecesi İslam ümmetinin birleşmesine vesile olsun foto

Kadir Gecesi İslam ümmetinin birleşmesine vesile olsun foto

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni ihya etmek için tarihi Ulu Cami’ye akın eden Diyarbakırlılar, bu gecenin İslam ümmetinin birleşmesine vesile olması için dualar etti.

Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’ye dolduran Diyarbakırlılar, yatsı ve teravih namazını cemaatle eda ettiler.

Diyarbakır  halkı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni ihya etmek amacıyla merkez ve ilçelerdeki camilere akın etti. Cami cemaatinin dışarıya taşması ve 7’den 70’e yüzlerce kişinin namazda saf tutması güzel görüntülerin oluşmasına sebep oldu.

Cami girişinde vatandaşlara Ramazan şerbeti ve tatlı ikramında bulunuldu.

Namaz sonrası mevlithanlar tarafından Kur’an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okundu.

Daha sonra Sakal-ı Şerif katılımcıların ziyaretine açıldı. Halk, Sakal-ı Şerif’i görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kadir Gecesi gibi mübarek bir geceyi ihya etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Diyarbakırlılar, bu gecenin İslam ümmetinin birleşmesine vesile olması için dua etti   

Bütün İslam ümmetinin bu gece vesilesiyle Kur’an-ı Kerim ve sünnete göre yaşamasını niyaz eden cami cemaatinden Süleyman Eren, “Allah’a hamd olsun ki, bize bu geceyi nasip etti. Rabbim, bütün İslam âlemine Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin sünnetine göre yaşamayı nasip etsin. Cenab-ı Allah bu gecenin hürmetine bu topraklarda birlik ve beraberliği nasip etsin.” dedi.

Çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarıyla adından söz ettiren Sur ilçesinde yoğun manevi  atmosferde namaz kılmanın mutluluk verici olduğunu dile getiren Mehmet Güzel ise, yaklaşan Ramazan Bayramı’nın hayırlı olmasını temenni etti.

Müslümanların sadece bugün değil her gün Allah’ı bilmesi ve emirlerine itaat etmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Sıddık Evsen ise, “Allah’a şükürler olsun. İnşallah bu tür günler eksilmez. İnşallah burada hep namaz kılarız ve bu engellenmez. Allah’ı bilelim, ona inanalım. Biz cenneti kazanmak için geldik. Ülke yıkmak için gelmedik. Bu bize yeter.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)












































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler