Kadir Gecesi Silopi’de ihya edildi

Kadir Gecesi Silopi’de ihya edildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Kadir Gecesi dua ve ibadetlere ihya edildi. Camilere akın eden vatandaşlar, mübarek Kadir Gecesini namaz, mevlit ve dualarla ihya etti.

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in 27’nci gecesine denk gelen ve Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olarak da bilinen Kadir Gecesi'nde Silopili vatandaşlar camileri doldurarak, geceyi ihya ettiler.

Çarşı Camii'ne gelen vatandaşlar ilk önce yatsı ve teravih namazını kıldı. Tesbihat namazının kılınmasının ardından Kuran’ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra Hazreti Nuh Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi ve mevlit okumalarıyla devam eden program, duaların ardından yapılan ikramlarla sona erdi.

Vatandaşlardan Said Tuncer, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, gecenin İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını diledi.

Çarşı Cami İmam Hatibi Muhammed Tuncer, hafız öğrencilerin birbirinden güzel ilahileriyle geceye renk kattığını belirterek, öğrencilere teşekkür etti. Tuncer, düzenledikleri programın bittiğini ancak Kadir Gecesi’nin bereketinin sabaha kadar devam edeceğini ve gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler