Kadir Gecesi'nde Çınarlılar camileri doldurdu

Kadir Gecesi'nde Çınarlılar camileri doldurdu

Çınarlılar, Kadir Gecesi'nde camilere akın ederek gecenin feyiz ve bereketinden faydalanmaya çalıştı.

DİYARBAKIR – Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nde tüm yurtta olduğu gibi Çınar’da da vatandaşlar camilere akın ederek gecenin feyiz ve bereketinden en güzel şekilde faydalanmaya çalıştı.

 

Gece boyunca açık kalan camileri mesken edinen müminler, itikâfa girdi; vakitlerini namaz kılarak geçiren Çınarlılar, Kur’an’ı kerim okuyup,  zikir çekti. Bol bol dualarında yapıldığı gecede, Gazzeli Müslümanlar da unutulmadı.

 

Gecede konuşan Dörtyol Camii imamı Abdülbaki Ermiş, Kadir gecesi’nin Müslümanlar için kaçırılamayacak büyük bir fırsat olduğunu belirterek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.


Molla Abdülbaki ise Kur’an’ın Kadir Gecesi’nde indirildiğini ve bin aydan değerli olduğunu belirterek bu gecenin tevbe ve ibadet için kaçırılamayacak fırsat olduğunu söyledi. Kur’an’ın sadece okumak için inmediğini hayata tatbiki gerektiğini dile getirdi.

 

Cami cemaatindeki gençler, camide itikâfta bulunan cemaate kendi imkânları ile sahur hazırlayarak, hep beraber sahur yapmanın zevkini yaşadılar. Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberlik ruhunun kat kat artığı Kadir Gecesi’nde, bu geceyi fırsat bilen Çınarlılar, bol bol hayır işlerken, birbirlerine ikramlarda bulundular.

ÇINARINSESİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.