Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti

Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında vefat etti.

Kadir Mısıroğlu rahatsızlığı nedeniyle, Acıbadem Altunizade Hastanesinde tedavi görüyordu.

Mısıroğlu'nun cenazesi, Çamlıca Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Öte yandan Mısıroğlu'nun vefat haberinin duyulmasının ardından Cumhurbaşkan Erdoğan bir başsağlığı mesajı yayınladı. Erdoğan mesajında, "Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise başsağlığı mesajında "Bazı fikirleri tartışma yaratmakla birlikte Türkiye'nin yetiştirdiği önemli tarihçilerden" ifadelerini kullandı.

Kadir Mısıroğlu kimdir?

1933 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta, lise öğrenimini Trabzon Lisesinde tamamladı. 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. Öğrencilik yıllarında çeşitli “talebe yurtları” açtı. Atatürk’e hakaret içeren yayınları ve konuşmaları nedeniyle hakkında pek çok dava açılan ve hapis cezası alan Mısıroğlu 1974 yılında genel af ile serbest kaldı ve siyasete atılarak Millî Selamet Partisi Genel Kuruluna girdi. 12 Eylül Darbesi’nden sonra yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. 1983 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı ve İngiltere’ye iltica etti. 1991’de Türkiye’ye döndü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.