Kadir Sakçı'nın ağabeyi Fahrettin Sakçı konuştu

Kadir Sakçı'nın ağabeyi Fahrettin Sakçı konuştu

Sakarya'nın Hendek ilçesinde silahlı saldırıda öldürülen Kadir Sakçı'nın ağabeyi Fahrettin Sakçı, açıklamalarda bulundu.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde silahlı saldırıda öldürülen Kadir Sakçı'nın ağabeyi Fahrettin Sakçı, açıklamalarda bulundu.

Cinayetin etnik meseleden dolayı işlendiğine dair iddialar hakkında konuşan Fahrettin Sakçı, "Bizim aramızda herhangi bir dava, herhangi bir mesele olmadığını biz de biliyoruz, herkes de biliyor. O şahsı da hiç tanımıyoruz. 30 yıldır burada yaşıyoruz yalnız Kürd davası gibi bir şeyler yaşamadık. Tamam biz Kürd'üz ama Kürd-Türk davası üzerine bir şey yaşamadık ve görmedik." dedi.

Burada kaldıkları 30 senelik süre zarfında çoluk çocuklarının burada büyüyüp evlendiğini dile getiren Sakçı, "Çoluk çocuğumuzun çoğu Kürdçe bilmiyor. Ama bu adamlar 'Kürdçe bilmiyor, Kürd değil' deseniz yok, yine Kürd'türler. Bu gibi şeyleri millet Kürdçülük-Türkçülük üzerine malzeme yapması… öyle bir dava burada görmedik, yaşamadık. Bizim taziyemize gelen milletin yarısı Kürd'se yarısı Türk'tür. Herkes başsağlığına gelmiş, herkes kendisine göre bir başsağlığı dilemiş, beni görüp gitmiştir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.