Kâhta Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı

Kâhta Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Kâhta Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yapılan yangın tatbikatının gerçeği aratmadığı görüldü.

Kâhta Devlet Hastanesinde gerçekleşen yangın tatbikatına Devlet Hastanesi personelleri, itfaiye ve ambulans ekipleri ve vatandaşların yanı sıra tatbikat esnasında yaşanabilecek olumsuzluklar ile ilgili iş güvenlik uzmanları ve sivil savunma uzmanları da hazır bulundu.

Yangın alarmı verildikten sonra tatbikat gereği olay yerine ilk yardım ekipleri ve itfaiye ekipleri geldi.  Kâhta devlet hastanesinde yapılan tatbikatta personelin binadan tahliye edilmesi,  yatan hastaların nasıl kurtarılması gerektiği ve tahliye edilmesi, üst katlarda mahsur kalan hastaların kurtarılması, aynı zamanda yaşanabilecek yangın faciasına karşı yangın söndürme teknikleri sivil savunma ve itfaiye ekipleri tarafından teorik olarak personele gösterildi.

Gerçekleştirilen tatbikat ile ilgili değerlendirmede bulunan Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi Abdulkadir Dost, “Hastanemizde çalışan personelimiz, yangın anında ne yapması gerektiği ve soğukkanlılıkla nasıl davranması gerektiği ile ilgili bir tatbikat gerçekleştirdik. Hastanemizde olası bir yangın karşısında hastane yönetimi olarak tedbirlerimizi aldık. Yangın kontrol sistemimiz ve yangın tüplerimiz belli aralıklarla sürekli kontrol edilerek her an hazır durumdayız. Tatbikatımız başarıyla ve gayet verimli bir şekilde gerçekleşmiştir.” Diyerek emeği geçen ekiplere ve personele teşekkür etti. (Ömer Faruk Aydın - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.