Kahta Devlet Hastanesi'ne ATM talebi

Kahta Devlet Hastanesi'ne ATM talebi

Şehir merkezine uzak olan Kahta Devlet Hastanesi personelleri, yakın esnaf ve vatandaşlar hastaneye yakın ortak bir ATM cihazının kurulmasını istediler.

Kahta Devlet Hastanesi çalışanları, çevre esnaf ve vatandaşlar şehir merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta olan Kahta Devlet Hastanesi yakınına ortak ATM cihazının kurulması talebinde bulundular.

ATM cihazının bir ihtiyaç ve kolaylık olduğunu belirten hasta yakını Suphi Aybakan, “Bazen eczanelerden acil ilaç almamız gerekiyor. Ama üzerimizde nakit para olmuyor. Bankamatikten para çekmemiz gerekiyor şehir merkezi uzaktır buraya gidip gelemiyoruz, sıkıntı yaşıyoruz.” diyerek hastane yakınına ATM cihazının kurulmasını istedi.

Hastane civarında bir ATM cihazının olması hem hasta yakınları hem de esnaf için faydalı olacağını ifade eden Eczacı Ramazan Yaman, “Bazı hastalar veya hasta yakınları eczaneye gelirken nakit parası olamıyor. Bazen POS cihazımız bozuk veya elektrikler kesik olabiliyor. Acil ilaç alması gerekenler oluyor. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Yakınlarda bir ATM hizmetinin olması elbette hem vatandaşlarımız hem de esnafımız açısından faydalı olacaktır.” dedi.

Hastane civarının gelişmekte olan bir yer olduğunu söyleyen esnaf Abdullah Aslan ise yakınlarda başka bir banka veya ATM cihazının olmayışı bu bölgeyi ekonomik yönden zayıflatacağını söyleyerek, “Bu civarda bir ATM’nin olması vatandaşın bankacılık işlemlerini daha hızlı ve rahat yapmasını sağlayacaktır. Bunun yanında hastane civarı gelişmekte olan bir yerdir, yeni işyerleri açılıyor. Bu bölgede bir ATM cihazının olmaması esnafı ekonomik yönden olumsuz etkileyebilir. Çünkü vatandaş, cebinde sürekli nakit paranın olmasını ister ve buna göre alışverişini yapar. Buraya bir bankaya ait veya ortak bir ATM cihazının konmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (Aydın Evren - İLKHA) 








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.