Kâhta İmam Hatip Ortaokulu'nda gençlik döneminde din eğitimi konulu seminer foto

Kâhta İmam Hatip Ortaokulu'nda gençlik döneminde din eğitimi konulu seminer foto

Evin okula yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri kapsamında Gençlik döneminde din eğitimi konulu 6'ncı ve son seminer Kâhta İmam Hatip Ortaokulu'nda verildi.

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu evin okula yakınlaşması ve 'Değişen Anne Baba Rolleri' kapsamında gençlik döneminde din eğitimi konulu 6'ncı ve son seminerini verildi.

Seminere okul müdürü öğretmenler ve veliler katılırken konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Ayhan Aktan katıldı.

Gençlik döneminde din eğitimini ele alan Aktan eğitim anne kucağında belirterek, "Gençlerde temel eğitimin din olması gerekir ve bu eğitim anne kucağında başlar siz anne babalar çocuğunuza temel ve ahlaki bir eğitim hazırlıyorsanız. Anne kucağında iken başlatmalısınız çocuğunuz okula ve camiye gidiyor ise ilgileniyorsanız ve bunu takip ediyorsanız birinci adımı atmışsınız demektir ama sadece bununla kalmaz eğitim asla bitmez sürekli geliştiren bir hayat biçimi olmalıdır." dedi.

Aktan, "Çocuklarımıza özellikle dikkat etmeliyiz onların ahlaki boyutunu ahlaki yaşantılarını dini eğitimlerini kültürel eğitimlerini özellikle takip etmeliyiz. Çocuğa tablet verirseniz ve bunu alışkanlık edinir ise onun aracı yani sığınağı tablet olur sizden bir ilgi ya da alaka beklemez ama bunun yerine ona Kur'an'i bir yaşam sunar isek ve onunla hem hal olur isek burada eğitimi başlar tabi çocuk yaşta bunları aktarmamız lazım. Gençlik döneminde eğitim sıkıntılı olur ve sizinle çocuğunuz arasına bilgisayar arkadaşları tablet telefon girer ve iletişimi kaybedersiniz tabi şunu da unutmamak lazım. 'Kişide yok ise haya ve edep neylesin medrese mektep.’ " diye konuştu

Seminerde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Katılım sertifikası Katılım sertifikası gelen veli öğretmenlere verildi. (Ömer Faruk Aydın İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.