Kahta kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Kahta kutlu doğum etkinliği 2016 video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Kahta Çağrı-Der tarafından, ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, Kahtalıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Kahta halkı yoğun katılım gösterdi. Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Kahta Çağrı-Der tarafından organize edilen  etkinlik, boyunca sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

Programda Çağrı Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çağrı Der) Başkanı Mehmet Aydın’ın yaptığı Kürtçe selamlama konuşmasında,  sahabelerin hayatından kesitler aktararak, onların fedakar olduğunu ve İslam uğruna kendi canlarını feda ettiklerini vurgulayarak, “Sahabeler dünyalık mallarını satarak Allah’ın rızasını, Peygamber’in rızasını ve ahireti kazanıyorlardı. Biz ise ahiretimizi satıyor dünyalık mallar alıyoruz.” şeklinde konutu.

“Çocuklarımıza Peygamber’in ahlakını öğretmekten aciziz.”

Aydın konuşmasının devamında  şunları söyledi:

“Bir taraftan kendilerini Resulallah’a feda eden sahabeler, bir yandan da Hz. Muhammed’in ahlakını kendi çocuklarımıza öğretmekten aciz olan bizler. Yarın mahşer gününde Hz. Muhammed’in huzuruna çıktığımızda acaba ne yüzle diyebiliriz ki ‘her şeyden çok seni seviyorduk.’ Acaba Peygamberimiz buna inanır mı?”

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere mikrofona geçen   Molla Beşir Şimşek, “Bu zamanda ekmekten daha çok muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşliğe, Resulullah’ın önderliğinde ulaşmanın mümkün olabileciğini birbirimize hatırlatmak için bu temayı seçtik.” şeklinde konuştu.

“Huzur ve barış Resulullah’ın rehberliğinde mümkündür.”

Şimşek konuşmasının devamında, “İslam ümmetinin kardeşliği müslümanların huzur ve barış içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde bir hayata sahip olması, sadece Resullah’ın önderliğinde ve rehberliğine mümkündür. İstediğiniz kadar Avrupa’da bunu arayın Cenevreler’de, Amerika’da Rusya’da şurada burada bu kardeşliği arayın bulamazsınız. Çünkü bizleri yoktan var eden Rabbimiz, her derdimizin ilacı olarak Resulünü bize göndermiştir.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizi, Peygamber Efendimiz’in sevgisi ile yetiştirelim.”

Barış ve kardeşliği arayanlara seslenen Şimşek,   “Barış arayan, kardeşlik arayan, huzur arayan, saadet arayanlar eğer samimi iseniz, Peygamber’i okuyun ve okutun. Peygamberimizin sevdası ve sevgisiyle gençlerimizi yetiştirelim. Ve görün o zaman bu milletin güneşi bu barış güneşi tekrardan nasıl doğacaktır.” şeklinde konuştu.

Kız çocuklarından oluşan Medine İlahi Grubu ve Grup Aksa’nın seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.

Program, yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.