Kahta’da hububat hasadı başladı foto

Kahta’da hububat hasadı başladı foto

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde arpa ve buğday hasadına başlanırken çiftçiler, geçtiğimiz yıllara oranla hububat veriminin daha az olduğunu söyledi.

Adıyaman’ın önemli gelir kaynaklarından olan arpa ve buğday hasadına başlandı. Çiftçiler, geçtiğimiz yıllara oranla rekoltede düşüş yaşandığını belirtti.

Kahta’da çiftçilik yapan Abuzer Çetin, Nisan ve Mayıs aylarındaki yağışların azlığından dolayı hububatın zarar gördüğünü ve bundan dolayı verimin az olduğunu söyledi. Çetin, “Geçtiğimiz senelere oranla bu sene hasada daha erken başladık. Bunun da sebebi hava sıcaklıklarının artmasıydı. Bir yandan daha iyi oldu, en azından ekinlerimiz fazla zarar görmedi. Geçtiğimiz senelere oranla bu sene daha az yağış vardı. Ekinlerin boyunun kısa olmasının sebebi de buydu.”

Çiftçi Yavuz Berk ise her sene giderek kuraklığın arttığını ama buna rağmen GAP projesinin hala hayata geçirilmediğinden şikâyet etti. Berk, “Yetkililerin yıllar önce bize verdiği GAP projesi sözlerini hâlâ yerine getirmemişler. Eğer bu projeyi hayata geçirmeyeceklerse imkânları bize versinler kendimiz yapalım.” dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.