Kahta’da MR mağduriyeti sona eriyor

Kahta’da MR mağduriyeti sona eriyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde MR mağduriyeti sona eriyor.

Kahta Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan MR ve Mamografi cihazı ile vatandaşların mağduriyeti sona erecek.

Daha önce MR çektirmek için Adıyaman merkeze giden Kâhtalılar, ilçedeki devlet hastanesine MR ve Mamografi cihazının alınmasıyla özellikle yol mağduriyetinden kurtulmuş olacak.

Kahta Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılacak yeni cihazlarla ilgili açıklamada bulunan Başhekim Op. Dr. Abdulkadir Dost, “Bilindiği gibi hastanemizde MR ve Mamografi cihazımız yoktu. Hastane yönetimi olarak vatandaşlarımızın bu konuda büyük mağduriyet yaşadıklarını çok iyi biliyoruz. Bu cihazları kurumumuza kazandırabilmek için hemen harekete geçtik. Girişimlerimiz sonuç verdi, son derece mutluyuz.” dedi.

MR için Kahtalıların Adıyaman’a gitmek zorunda kaldığını belirten Dost, “Bu zamana dek MR çektirmek için Adıyaman’a gitmek zorunda kalan Kâhta, Gerger ve Sincikli vatandaşlarımızın yol mağduriyeti biterken, Samsatlı vatandaşlarımızın da yol mağduriyeti nispeten azalacaktır.” diye konuştu.

Dost, “Hastanemiz bünyesine kazandıracağımız MR, Mamografi ve Tomografi cihazlarımız son teknoloji ürünleri olup, görüntü kaliteleri de son derece yüksektir. Mevcut iki kesitli Tomografi (CT) cihazımız da hastanemiz bünyesine kazandırılacak olan 16 kesitli yepyeni bir Tomografi cihazı ile değiştirildikten sonra çok daha hızlı ve kaliteli görüntüleme sağlanacaktır. Bu sayede mevcut işlemlere ek olarak BT Koroner Anjiografi (Damarlı Anjiyografi) hizmeti de vermeye başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Dost, cihazların hastanelerine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. (Mehmet Eren - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.