Kahta'da 'okul güvenliği' toplantısı

Kahta'da 'okul güvenliği' toplantısı

​Yeni eğitim öğretim yılı öncesi okul güvenliği toplantısı Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya'nın başkanlığında yapıldı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya başkanlığında 'okul güvenliği' toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantıda açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen yaptı. Toplantının amacının daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretimin nasıl sürdürüle bilineceği konusunun birlikte istişare etmek olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Kaymakam Kaya, okullarda öğrencilere saçma şeyler anlatan eğitimci istemediğini belirterek, "Bizim en büyük sıkıtımız şunu açık ve net olarak söylüyorum buradan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Emniyete, Jandarmaya ve istihbarata da söylüyorum. Okullarda öğrencilerin beynini yıkayacak, saçma sapan şeyler anlatan öğretmen istemiyorum. Zaman zaman kulağımıza bazı bilgiler geliyor. Takibini yaptırıyorum. Eğer biri devletin okulunda devlete karşı herhangi bir örgütü tuttuğunu söylerse propagandasını yapmasına asla izin vermeyeceğiz ve o kişiyi o çatı altında barındırmayacağız." dedi.

Okullarda madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadelenin önemli bir konu haline geldiğini söyleyen Kaya, okul müdürlerinin kendi okullarının her şeyinden sorumlu olduklarını belirterek, "Çocuklarımız bu anlamda bu tarz kötü niyetli güçlerin ve odakların önemli hedefi. Bu ister ortaokul, ister lise olsun, birtakım zararlı alışkanlıkların kullanım yaşı düşüyor. Gördüğümüz şeyi görmezlikten gelme gibi bir lüksümüz yok.  Devlet olarak, devletin görevlileri olarak, birey olarak bu tarzdaki olumsuzlukların önünü almak durumundayız. Okul müdürleri ben bunu bilmiyorum, ben şunu bilmiyorum deme lüksüne sahip değildir. Okul müdürleri kendi okulları çevresinde ne amaçla dolaştığı belli olmayan değişik tipteki kişileri takip etmek ve bilmek zorunda. Varsa bize söyleyeceksiniz. Emniyet görevlileri gerekeni yapacaktır. Bunlar devletin ve milletin başına bela olan şeyler." şeklinde konuştu.

“İnternet zararlı bir silah olarak kullanılıyor”

Yeni öğretim yılında okul çevrelerinde güvenliğin arttırılmasına ilişkin her türlü tedbiri aldıklarını belirten Kaya, internetin zararlı bir silah olarak kullanıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti:  "İnternet öyle zararlı bir silah olarak kullanılıyor ki, çocuklarımızın beynine, psikolojisine, duygusal, düşünsel, manevi dünyasına zarar veriyor. Çok ciddi sıkıntıları var. Çağımızın teknolojisi olduğu bir gerçek.  Tabi ki iyi kullanıldığında süper. Bunun için bu teknolojiyi bilinçli kullanmamız lazım, denetim mekanizmamızı iyi işletmemiz lazım. Tüm kolluk kuvvetlerine gerekli talimatı verdim. Okul çevrelerinde bulunan internet kafeler sıkı denetlenecek ve özellikle tek dal sigara satan kişi ya da iş yerleri hakkında gerekli işlem yapılacak."

"Çocuklarımızın güvenliğini tehlikeye atacak uygulamalardan kaçınmalıyız"

Taşıma ile ilgili sorunlara da değinen Kaya, taşıma ile ilgili ciddi sıkıntıların var olduğunu söyleyerek, "Geçtiğimiz dönem Narince köyümüzde öğrenci servisimiz kaza yaptı. 2 çocuğumuz kazada hafif şekilde yaralandı. Maalesef servis sürücüsünün ehliyetsiz olduğu görüldü. Bunlar bizim çocuklarımız. Çocuklarımızın güvenliğini tehlikeye atacak uygulamalardan kaçınmalıyız. Hala emniyet kemerini takmamak için uğraşanlar var. Anlamıyorum bu kadar kanunsuzluk ve kuralsızlık neyin nesi? Aynı şekilde şehir içerisindeki özel servis araçları ile ilgili vatandaşlardan oldukça şikâyetler alıyoruz. Camları açık servis araçlarında yüksek sesle müzik çalınması, servisteki öğrencilerin saç baş dağınık şekilde hareketlerinden insanlarımız rahatsız oluyor." ifadelerini kullandı.

Düğünlerde silah sıkanlara cezai işlem uygulanacak  

Düğünlerde silah kullanılmasına oldukça sert tepki gösteren Kaymakam Kaya, "Neymiş silah sıkmak erkeklikmiş… Silah sıkmak erkeklikse ben erkek değilim ve silah sıkmıyorum. Bu ne rezillik ya. Burada görev yaptığım süre zarfında buna müsaade etmeyeceğim. Kolluk kuvvetlerine gerekli emri ve talimatı vermişim. Silah sıkan, sıktıran, buna göz yumanlar, düğün salon sahipleri kim olursa olsun hakkında gerekli işlem yapılacak. Uymayan işletmeleri gerekirse kapatacağım” şeklinde konuştu.

Kâhta Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Kaymakam Ahmet Gazi Kaya’nın başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürü İ. Halil Tünçmen, Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma temsilcileri, merkez ve köy okullarının müdürleri ve özel servis temsilcileri katıldı.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler