Kahta’dan Trump’a "Kudüs" tepkisi

Kahta’dan Trump’a "Kudüs" tepkisi

​Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, ABD'nin Kudüs'ü, işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıyacağını açıklamasının ardından yapılan basın açıklamasıyla karar telin edildi.

Kahta Gönüllüler Platformu, emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın işgalci Siyonistlerin başkenti olarak tanıyacağını ilan etmesine ilişkin bir basın basın açıklaması düzenleyerek kararı telin etti.

Kahta 100. Yıl Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri adına basın açıklamasını Mustafa Işık okudu.

Işık, şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlandığını söyledi.

Işık, “ABD’nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü, savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün, İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine asla izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine asla ihanet ettirmeyiz. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için, eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları da, barışı geliştirme ve barış adası Kudüs’ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdırlar.

Kudüs’ün, son Peygamber’in risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle, medeniyet kodlarımızın ifadesi olduğuna vurgu yapan Işık, “Kudüs, son Peygamber’in risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle de, bizim için varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir.  Muharref bir inancı kendisine payanda olarak kullanan ve batıdaki faşist düşüncelerden hız alan şiddet ideolojisi siyonizmin ateşine odun taşımak, nereden bakarsanız bakın bir akıl tutulmasıdır." diye belirtti.

Işık, "Yüz yılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Siyonist çetenin,  ideallerine bu derece destek çıkmak, sadece akıl tutulmasıyla açıklanabilecek bir durum değildir elbette. Asıl neden, kanlı müstebitlerin her ne olursa olsun iktidarlarını sürdürme stratejileridir. Görünen odur ki, Kudüs; çökmekte olan köhne dünya düzeninin merkezindeki ABD oligarşisinin yaşadığı, iktidar çatışmasını gizleme aparatı olarak seçilmiştir.  (Ömer Faruk Aydın- İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.