Kahtalılar Rahman Nizami’nin idam edilmesini lanetledi video foto

Kahtalılar Rahman Nizami’nin idam edilmesini lanetledi video foto

Bangladeş'te Cemaat-i İslami’nin lideri Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesine bir tepkide Adıyaman’ın Kahta ilçesinden geldi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Cemaat-i İslami’nin lideri Motiur Rahman Nizami’nin laik Hasina yönetimi tarafından idam edilmesine tepki gösterdi.

Basın açıklamasında konuşan Abdullah Kılınç, “Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde ‘insanlığa karşı suç işlediği’ gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onanarak infaz edilmiştir. Şehadeti kutlu, makamı ali olsun.” dedi.

Diktatör Hasina’ya bağlı mahkemenin daha önceleri de Abdülkelam Azad, Abdülkadir Molla, Muhammed Kamaruzzaman gbi Cemaat-i İslami liderlerine idam cezası verdiğine dikkat çeken Kılınç, “Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikaları Bangladeş’e barış getirmeyecektir. Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş’te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kılınç, “Bizler Kahta Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu Hakk’a ve adalete dayanan İslam Birliği’ni kurmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Irak ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir.” dedi.

Basın açıklamasının ardından İmam Abdurrahman Yılmaz tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.