Kâhta'nın referandum nabzı!

Kâhta'nın referandum nabzı!

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğini içeren halk oylamasında, Adıyaman’ın Kahta ilçe sakinlerinin çoğu, referandumda "evet" yönünde oy kullanacağını belirtirken, "hayır" oyu kullanacağını ifade edenlerin savunmaları ilginç bulundu.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğini içeren halk oylaması öncesi, Kahtalılar görüş ve fikirlerini İLKHA mikrofonlarına anlattı. ‘Neden evet, neden hayır’ sorularına vatandaşlardan farklı cevaplar gelirken vatandaşların çoğunluğunun kararı ‘evet’ oldu. Hayır diyenlerin ve kararsız olduklarını belirtenlerin sayısı ise yok diyecek kadar az olduğu görüldü.

70 senelik ömrü boyunca mevcut AK Parti iktidarından daha iyisi görmediğini savunan Bedir Gündüz, bu nedenle referandumda "evet" diyeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı sistemini, "Tek başına bir krallık ve diktatörlük" olarak niteleyen Mehmet Işık isimli vatandaş ise, "Hayır çıkarsa halk için, Türkiyemiz için daha iyi olur." iddiasında  bulundu.

"Hayır çıkarsa ülkemize belli başlı örgütler sızacaktır"

Avrupa ülkelerinin, "hayır" oyunun propagandası yaptığına dikkat çeken Recep Tayyip Aslan, "Hayır çıkarsa ülkemize belli başlı örgütler sızacaktır ve bu örgütlerin Türkiye’yi yavaş yavaş sömürecekleri ortadadır. Hepimiz biliyoruz ki şer odakları Türkiye’yi sömürmek için elinden geleni yapacaktır. Hepimiz 'evet' diyoruz. İnşallah hayırlısıyla 'evet' çıkar." dedi.

"Ne için hayır dediğinizi bile bilmiyorsunuz"

Abdulgani Koç ise 90’lı yıllarda yaşanan hukuksuzlukları hatırlatarak şöyle konuştu:  "Referandumdaki kararım yüzde yüz 'evet' olacak.  Biz büyük ağabeylerimizden dinledik 90’lı yıllardaki olayları. Başörtüsü sorununu gördük, imam-hatiplerin önünün kapatılmasını gördük. Okullarımız yoktu, yollarımız yoktu. Allah razı olsun başımızdan eksik etmesin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geldi çok şükür. Kur’an kurslarımız, camilerimiz açıldı, ezanlarımız okunuyor, ablalarımız başörtüsü ile üniversite okuyabiliyor. Polislerimiz, jandarmalarımız bile şuan başörtülü çalışabiliyor. Hayır diyenlere bir sözüm var: Ne için 'hayır' dediğinizi bile bilmiyorsunuz."

"Huzurumuzu bozanlara fırsat vermemek için biz 'evet' diyoruz"

Referandumdaki kararının "evet" olduğunu ifade eden Şükrü Kıyma, "Biz Suriye gibi olmak istemiyoruz. Bütün devletler bunu bekliyorlar; amaçları 'evet'in çıkmaması. Huzurumuzu bozanlara fırsat vermemek için biz 'evet' diyoruz.” diye belirtti.

Mevcut sistemin darbeler ve koalisyonlar ürettiğini vurgulayan Ahmet Arı, "Almanya, Fransa, Hollanda’da 'hayır'cılar türemiş bunun nedeni ise Recep Tayyip Erdoğan’ın Müslüman olduğu ve İslam’ı savunduğu içindir. Bir zamanlar bizlere yobaz diyenler sırf Müslüman olduğumuz için bizi hor görenler! Bırakın 'evet' demeyi kapı kapı dolaşıp 'evet'i anlatacağız." ifadelerini kullandı.

"Uçak tek pilotla gider mi!"

Referandumda "hayır" oyu kullanacağını söyleyen Barış isimli bir vatandaş ise, kararını şu ilginç benzetmeyle savundu: "Uçak tek pilotla gider mi? Uçak bile iki pilotla hatta kimi zaman üç pilotla gidiyorken neden koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni tek bir adama bırakalım? Zaten her şeyi ele almış biri. Neyi ele almamış ki?" (Aydın Evren, Ömer Faruk Aydın - İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.