Kahvehane ibadethaneye dönüştürüldü

Kahvehane ibadethaneye dönüştürüldü

Van'ın Edremit ilçesine bağlı köprüler köyü kadınları, daha önce kahvehane olarak kullanılan köy kahvesini Ramazan ayı nedeniyle ibadethaneye dönüştürdü.

VAN - Van merkeze 50 km uzaklıkta bulunan Edremit ilçesi Köprüler köyü kahvehanesi Ramazan ayı nedeniyle kapatılarak ibadethane dönüştürüldü. Buna vesile olanlar ise köy kadınları.

 

Birlikte ibadet yapmanın hazzını yaşamak ve Kur'an mukabelelerini karşılıklı okumak için kahvehaneyi ibadethaneye çeviren köy kadınları, dini kitaplara ve binanın biraz tadilata ihtiyacının olduğunu söylediler.

 

Köy kadınları, "Ramazanın bereketinden istifade etmeye çalışıyoruz. Burada Kur'an okuyor, sohbet ediyoruz. Birlikte mukabele yaparak hatim çıkartıyoruz. Allah'a şükür oruçlarımızı da tutuyoruz. İbadetlerimizi birlikte yapıyoruz. Böylece hem hayır kazanıyoruz hem de ibadetlerimizden daha fazla haz alıyoruz. Bir takım eksikliklerimiz var. Yetkililerden ricamız Kur'an-ı Kerim ve İslami kitaplar bizim için temin etsinler" şeklinde konuştular. (Fırat Arslan - İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.