Kaldırımlar araçların işgali altında

Kaldırımlar araçların işgali altında

Diyarbakır'da kaldırımları işgal eden araçlar nedeni ile yayaların can güvenliği tehlikeye giriyor.

DİYARBAKIR – Diyarbakır şehir merkezinde yayaların kullanması gereken kaldırımlar araçların işgali altında. Özelikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde park edilecek yerlerin azlığından dolayı sürücülerin park yeri haline gelen kaldırımlarda yayaların yürüyebileceği bir yer kalmıyor. Duruma tepki gösteren yayalar, işgal edilen kaldırımlar yüzünden caddelerde yürümek zorunda kaldıklarını belirterek yetkililerden sorunun çözümünü istiyor.

 

“Biz caddede değil kaldırımda yürümek istiyoruz”
Yaya yolu olan kaldırımları park edilen araçlardan dolayı kullanamadıklarını belirten Yunus Tatar adlı vatandaş, “Araçların cadde kenarları veya otoparklarda park edilmesi gerekirken ne yazık ki yaya yolu olan kaldırımlara park edilmiş.  Araçların kaldırımlarda park edilmelerinden dolayı artık buradan geçemez olduk. Caddede ise araç çarpmasın diye korkarak yürümek zorunda kalıyor. Önümüz ve arkamızdaki kaldırımların hepsi arabalarla dolu. Yetkililer biran önce yapmaları gereken ne ise onu yapsınlar. Biz caddelerde değil kaldırımlarda yürümek istiyoruz. Bundan dolayı buradaki kaldırımların yenilenmesi ve otoparkların yapılması gerekir. Biz halk olarak bunlardan şikâyetçiyiz.” dedi.

 

“Kaldırımlar otopark olmuş”
Kaldırımların otopark izlenimi verdiğini ifade eden İsmail Kaçan ise, “Şuan arkamızda Diyarbakır Devlet Hastanesi vardır. Hastane buraya yakın olduğu için bu kaldırımlar yayalara yapılmış. Ama bakıyoruz da arabalar kaldırımları tamamen kapatmış adeta bir otopark izlenimi vermiş. Belediye araçlara fiş kesiyor ve para alıyor. Olan da bizim gibi vatandaşlara oluyor. Yetkililerin biran önce bu araçların kaldırımlara park edilmemesi için göreve başlaması ve yayaların geçiş hakkı olan kaldırımların, yayaların geçebileceği uygun bir hale getirilmesi için çalışmaları gerekir.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman– İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.