Kalığ köylüleri Kutlu Doğum sonrası duygularını anlattı

Kalığ köylüleri Kutlu Doğum sonrası duygularını anlattı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar'ın Kalığ köyünde üzenlenen Kutlu Doğum programı sonrası, köy sakinleri duygularını paylaştı.

Burada toplanma amaçlarının sadece Hz. Muhammed’e olan sevgi olduğunu belirten Molla Mahmut, “Allah Kuran’ı Kerim’de şöyle biliyor, ‘mümin o kimsedir ki, Allah’tan bahsedildiği zaman kalpleri titrer. Bizler Hz. Muhammed’e aşığız.  Buraya gelme sebebimiz sadece Peygamberimize olan aşkımızdır.“ dedi.

Daha önce Resullah’ın doğumunu evlerde kutladıklarını ifade eden Abdülkadir Gülçer, “Peygamber Efendimiz ’in (sav) mevlid-i şerifleri için buraya toplandık. Biz Müslümanlar Peygamber Efendimizden bahsedildiği zaman çok seviniyoruz. Daha önce Peygamberimizin Kutlu Doğumunun kutluyorduk fakat bu şekilde değildi. Evlerde kutluyorduk, köylüleri evlerimize çağırıyorduk, yemek veriyorduk. Bu cemaatin kutlu doğumu kutlamaya başlaması ile, önce salonlarda, sonra meydanlarda şimdi de Elhamdülillah köy meydanlarında kutluyoruz. Bir yerde kutlu doğum olduğunda sevinçten uykumuz gelmiyor. Bizler Resulullah’a aşığız, O’nu çok seviyoruz ve bu tür programlar köylerimize yakışıyor.“ şeklinde konuştu.

Kalığ köyünde  böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı çok memnun olduklarını belirten Molla Abdurrahman Gülçer, “Bu köyümüzde böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı çok memnunuz. Hz. Muhammed’e olan sevgilerinden dolayı çevre köylerden birçok vatandaş buraya akın etti. Köylüler de buraya, Hz. Muhammed’in mevlid-i şerifine gelen misafirlere her türlü ikramda bulundu. Bugün Kalığ köyünde çok güzel bir program gerçekleşti. Bu tür programların sürekli yapılmasını istiyoruz.“ ifadelerini kullandı.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.