Kalp krizi geçiren hasta büyük uğraşlar sonucu kurtarıldı

Kalp krizi geçiren hasta büyük uğraşlar sonucu kurtarıldı

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan bir köyde kalp krizi geçiren yaşlı adam, 5 saatlik zorlu mücadelenin ardından hastaneye ulaştırıldı.

Bitlis’te kalp krizi geçiren bir kişi, karla mücadele ekiplerinin 5 saat çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

İl merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Küllüce (Xaxrîf) köyünde yaşayan Feyzi Yergül (65), aniden fenalaştı. Köy yolun kapalı olması nedeniyle Yergül’ün hastaneye ulaştırılması için İl Özel İdaresi ve sağlık ekiplerinden yardım istendi. Bunun üzerine harekete geçen karla mücadele ekipleri ve bir paletli ambulans, 5 saat süren çalışmanın ardından köye ulaştı.

Ambulansa alınarak ilk müdahalesi yapılan Yergül, Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kalp krizi geçiren Yergül’ü hastaneye 5 saatte ulaştırdıklarını ifade ederek, “Merkez Küllüce köyünde hasta kurtarma operasyonu sonrası hastamızı kurtardık. 5 saattir sürdü. Karın yüksekliği yaklaşık 3 metre. Yolumuzu açarak köye ulaştık. Tipi ve fırtına vardı. 112 Acil Servisten gelen çağrılar için gece gündüz çalışıyoruz. Hastayı köyünden alıp Bitlis Devlet Hastanesine ulaştırdık.”dedi.

Yergül’ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.