Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen adına kütüphane açıldı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen adına kütüphane açıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde 20 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Muhammed Semih Sümercan adına kütüphane açıldı.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 20 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Pınarhisar Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Semih Sümercan adına kütüphane açıldı.

Pınarhisar köyü Ortaokulu'nda Sümercan adına yapılan kütüphane açılışına Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri ile hayatını kaybeden öğretmen Sümercan'ın eşi ve babası katıldı.

Kütüphane açılışında bir konuşmada bulunan Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, yaklaşık 20 gün önce hayatını kaybeden Pınarhisar Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Muhammed Semih Sümercan'ın adının ölümsüzleşeceği kütüphanenin açılışını yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Cehaletle mücadele etmesek evlatlarımızı mutlaka kaybediyoruz. Gençlerimizi terör örgütlerinin sinsi ağlarından ve uyuşturucu bataklığından korumamız gerekiyor. Gençlerimizi kaybettiğimizde, geleceğimizi de kaybetmiş olacağız. Öğretmenlerimizin omuzlarında büyük bir yük var. Semih öğretmenimizin adının ölümsüzleştiği bu kütüphane ile köyümüzde ve öğrencilerimiz arasında bir okuma seferberliği ilan edeceğiz. Bu kütüphanedeki kitaplardan her birinin, okuldaki her öğrenci tarafından ve köydeki her bir vatandaş tarafından okunmasını sağlamalıyız. Semih öğretmenin ölümü her ne kadar bizleri üzmüş olsa da böyle güzel işlere de vesile olması onun ne kadar doğru ve iyi bir insan olduğunun göstergesidir. Burada yapılacak her hayırlı iş Semih öğretmenimize bir sevap olarak yazılacaktır."

Açılışta duygu dolu anlar yaşadıkları gözlemlenen Sümercan'ın eşi ve babası, kütüphane açılışından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Program, okunan mevlid-i şerifle birlikte verilen yemeğin ardından sona erdi.

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.