"Kalp ve damar sağlığı beslenme ile doğrudan alakalıdır"

"Kalp ve damar sağlığı beslenme ile doğrudan alakalıdır"

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Fatih Mehmet Aslan, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Fatih Mehmet Aslan, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp ve damar sağlığının beslenme ile doğrudan alakalı olduğunu belirtti.

 

Kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla 29 Eylül’ün Dünya Kalp Günü olarak kutlandığını belirten Aslan, kalp ve damar sağlığının beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgisinin olduğunu söyledi.

 

Dünya genelinde kalp ve damar hastalıkları nedeniyle her 3 kişiden birinin hayatını kaybettiğini kaydeden Aslan, “Kalp ve damar sağlığı, genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgilidir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı başarılı olabilmek için toplumumuzun ve insanımızın sağlıklı yaşam tarzını benimsemesi gerekmektedir.” dedi.

 

Aslan, kalp sağlığını korumak ve kalp hastalıklarından korunmak için şu önerilerde bulundu:

- Sağlıklı beslenin.

 

- Şekeri bırakın. Vücudunuzun şeker ihtiyacı diye bir kavramı yoktur. Vücut, ihtiyaç duyulduğunda kendi şekerini diğer gıdalardan tedarik edebilir.

 

-Kan değerleri ölçümünüzü düzenli olarak yaptırın. Aşırı tuz tüketimi yüksek tansiyona neden olarak kalp sağlığınızı tehdit etmektedir.

 

- Tütüne hayır demek için sigarayla sonsuza dek vedalaşmak gerekir. Sigara içmeyi bırakmak kalp hastalıkları riskini ciddi oranda azaltır. Kadınların bu konuda daha fazla önlem alması gerekir. Çünkü sigara, menopoz öncesi kadınlarda kalp hastalıkları riskini 4-5 kat arttırmaktadır.

 

- Alkol tüketimini kontrol altında tutun.

 

- Ölçülü beslenmeye çalışıp aşırı gıdadan kaçınmanız ve tüketiminize dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

- Her fırsatta hareket edin. Aktif olun ve kalp sağlığınızı kontrol altına alın. Düzenli olarak spor yapmak ve her akşam yapılacak yarım saatlik yürüyüşler bile kalp sağlığı için büyük önem taşır. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.